Pybs Bursu 2019 Yılı Şartları Nelerdir?

 Paralı ve yatılı bursluluk sınavı günümüzde 5 ila 11 sınıflara yapılmaktadır. Öğrencinin kendisi kadar ailesinin de yaralanabileceği bu destek özellikle maddi durumu yerinde olmayan ailelere oldukça fazla fayda sağlayabilmektedir.
Pybs Bursu 2019 Yılı Şartları Nelerdir?

Bu sınava girerek başarı elde eden öğrenciler her üç ayın sonunda burs paralarını alabilmektedirler. Devlet tarafından verilen bu burs, ilkokul ve ortaokul düzeyi için hazırlanmış olup, geri ödemesiz olması koşulu da pek çok aileyi memnun edebilmektedir. Bu burs ile ilgili pek çok soru kafaları karıştırmaktadır. Örneğin aileden iki kişi bu bursu alabilir mi? Pybs bursu nasıl alınır? Şartları neler? Bursun geçerlilik süresi? Bursun taban puanı ne kadar olmalı? Gibi sorulara yazımızda cevap bulunacaktır.

Parasız Yatılı Bursu Sınavının Şartları Nelerdir?

Oldukça zorlu bir sınav olarak bilinen bu sınav 5 sınıf ve 11 sınıf öğrencilerine uygulanmaktadır. Her yıl düzenli olarak yapılan bu sınav, kazananlar için burs yardımı olmanın dışında geri ödemesiz bir sınav olması nedeniyle de zorluk derecesi oldukça yüksek bir sınavdır. Devlet bursu olduğu kadar sınavlarla kazanılan burslarda günümüzde oldukça fazla rağbet görmektedir.  Özellikle bu sınava katılacak öğrencilerden beklentiler ve uyulması gereken bazı şartlar vardır. Bu şartlar;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Aile fertlerinin yıllık kazancının yapılan kişi başı hesaplarına göre 10. 760TL den az olması gerekiyor.
  • 5.6.7.8.9.10.ve 11 sınıf öğrencisi olması gerekiyor.
  • Öğrencilerin aynı sınıfı tekrar okumaması gerekiyor.(geçirilen ağır hastalık hariç)
  • Okulda ceza almamış olması gerekmektedir.

Bu şartlara uyan öğrencilerin sınava girememesi için herhangi bir durum bulunmuyor.

Polis Çocuğu Ve Aynı Aileden İki Kişi Burs Alabilir Mi?

Günümüzde özellikle aynı aileden olan çocuklar bu sınava başvurabileceği konusunda tereddüt yaşamaktadırlar. Ancak bu burs kişisel bir sınava tabi tutularak yapıldığı için gerekli tüm şartları taşıdığında ve sınavı kazandığında aynı hakka sahip olabilmektedirler. Öncelikle devlet tarafından sağlanan bu destek öğrencinin eğitim ve öğretim yılını daha rahat atlatabilmesi için büyük bir şanstır. Başarılı oldukları takdirde bu haktan mahrum kalmaları olanaksızdır. Yine bu durum bir ailede 2 kardeşin dışında 3. 4. Ve 5 kardeşinde başvuru yapabileceği ve sınavı kazandığında burs alabilmeye hak kazandığı bir gerçektir. Babası ve annesi polis olan bir ailenin çocuğu da yukarıda belirtilen yıllık gelir hesaplamalarından az gelir elde ediyorsa bu sınava kazandığında burs hakkı doğmaktadır. 

Bursluluk Sınavlarında Not Ortalamalarının Önemi Nedir?

Bursluluk sınavına giren her öğrencinin not ortalaması da önemlidir. Sınavı kazanmanız dışında en yüksek ortalamasına sahip olmanız da yıllara göre belirlenmiş olan taban puanına ulaşmanıza yardımcı olabilecektir. Başarı ortalamaları sınıflara göre farklılık göstermektedir. İster polis çocuğu, ister öğretmen çocuğu isterseniz özel sektörde hizmet eden bir ailenin çocuğu olun hiçbir ayrım yapılmadan bu sınava girebileceğiniz belirtilmektedir. Burada önemli olan diğer bir konu ise sınavı kaçıncı sınıfta kazanırsanız 11. Sınıfa kadar düzenli olarak her yıl bursunuz hesabınıza yatırılacaktır. Sadece bursun kesilmemesi için okulda disiplin cezası almamak gerekmektedir.