Prof. Dr. Veysel Eroğlu'ndan Uşak Üniversitesi'nde öğrencilere önemli tavsiyeler!

Uşak Üniversitesi’nde önemli bir etkinliğe daha imza atıldı. Türkiye’nin geçmiş dönemlerde Orman Bakanlığı görevinde bulunmuş Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu'ndan Uşak Üniversitesi'nde öğrencilere önemli tavsiyeler!

Türkiye’de geçmiş dönemlerde Orman Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uşak Üniversitesinde öğrencilerle buluştu. Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ‘Tarih Boyunca Teknolojik Gelişmeler’ isimli konferansa katılan Prof. Dr. Eroğlu, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Uşak Üniversitesi’nde ‘Filistin’e Destek-Bahar Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen etkinliğe Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler iştirak etti.

Eroğlu: ‘‘Dün gerçekleştirdiğiniz ‘Filistin’e destek yürüyüşünden dolayı Uşak Üniversitesi öğrencilerimizle gurur duydum.’’

Konuşmasının başında Uşak Üniversitesi tarafından dün gerçekleştirilen Filistin’e Destek Yürüyüşünden dolayı Uşak Üniversitesi öğrencileriyle gurur duyduğunu söyleyen Eroğlu, Filistin’de İsrail tarafından dünyanın gözleri önünde mezalim yapıldığının altını çizerek dünyada mazlum insanların sesinin Türk milleti olduğunu söyleyip Filistin’in kırmızı çizgimiz olduğunu belirtti.

Eroğlu sunumunda İslam’ın ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu ve okumadan gayenin, ilimde gelişip araştırma yapmak olduğunu söyledi. İlk vahyin oku emriyle başlaması ve bu emrin iki defa tekrar edilmesi okumanın ve bilmenin insan hayatında ne kadar ehemmiyetli bir husus olduğunu gösterdiğini ifade eden Eroğlu, ‘‘İslam dünyasında çok kısa bir müddet zarfında tıp, astronomi, matematik, fizik, kimyaya kadar pek çok sahada ilim adamının yetişmesindeki en büyük amil, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber efendimizin emirleridir. Böylece İslam dünyasında her sahada ilim adamları yetişmiştir. Bu mevzuda çok sayıda kitap ve makale vardır. İslam dünyasında çok hızlı bir şekilde gelişen ilim, sadece İslam dünyasını değil, bütün insanlığı aydınlatmıştır. Hârizmî’den İbn Sînâ’ya, Kaşgarlı Mahmut’tan Pîri Reis’e ve günümüzde Aziz Sancar’a kadar’’ dedi.

Eroğlu: ‘‘Türkiye ileri teknoloji alanında son 22 yılda muazzam bir hamle yapmıştır.’’

İleri teknolojiyi kullanmayan veya zamanında kullanmayan ülkelerin veya bireylerin her zaman birkaç adım geriden gelmeye mahkûm olduğunu ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin ileri teknoloji alanında son 22 yılda muazzam bir hamle yapmış olduğunun altını çizerek ‘‘Ülkemiz savunma sanayinde yaptığı çalışmalarla Dünya’nın sayılı ülkeleri arasına girmiştir. Bu alanda yapılan çalışmaları unutmayalım’’ şeklinde konuştu.

2002 yılında Savunma Sanayiinde yüzde 20 olan yerlilik oranının günümüzde yüzde 85’e yükseldiğini belirten Eroğlu, savunma sanayimizin göz bebeği projeleri olan; ilk milli muharip uçağımız Kaan’dan, TCG Anadolu Gemisi, İHA, SİHA ve birçok projeden bahsetti.

Konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Eroğlu, ‘‘Ülkemizin daha da büyümesi ve güçlenmesi için daha çok çalışmaya ve daha çok üretmeye ihtiyacımız var. Bunun için sadece beden gücü yetmez. İleri teknolojiyi üretmeli ve kullanmalıyız. Bugün milli gelirimizi arttırmak için sadece buğday, domates, patates, biber üretip bunu ihraç ederek kalkınamayız. Bizim yerli ve milli yazılımlar yapmaya, teknolojiyi kullanmaya ve bu ileri teknolojiyi ihraç ederek kalkınmaya ihtiyacımız var. Bu sebeple siz sevgili gençler, üniversite yıllarınızı çok iyi değerlendirin. Kendinizi geliştirin, meraklı olun. Okuyun, inceleyin ve daha iyilerini yapmak için gayret edin.2053, 2071 ve 2099’un güçlü ve müreffeh Türkiye’si için çalışmalıyız, çalışmalıyız, çalışmalıyız’’ dedi.

Etkinlik sonrasında Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Vali Turan Ergün ile Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından teşekkür plaketi verildi. Konferans sonrasında ise Prof. Dr. Veysel Eroğlu çok önemli çalışmalara imza atılan Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret edip faaliyetler hakkında bilgi aldı.