PMYO Polis Alımları TYT İle mi Yapılacak?

PMYO polis olmak isteyen adayların tercih ettikleri yüksekokuldur. Polis Meslek Yüksekokulu okumak isteyen öğrencilerin TYT ile mi alınacağına dair açıklamalar kısa bir süre önce YÖK tarafından yapılmıştır.
PMYO Polis Alımları TYT İle mi Yapılacak?

Özellikle Polis Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen adaylar, sınav sisteminin değişmesiyle beraber bu süreçten nasıl etkileneceklerini merak etmektedirler.

PMYO öğrenci Alımları TYT sınavı üzerinden yapılacaktır. Yani adayların bunun için YKS sınavına girmelerine gerek yoktur. Son yapılan açıklamalar adayların YKS sınavına girmelerine gerek olmadığını vurgulamaktadır. Eski sistemde YGS sınavından alım yapan Polis Meslek Yüksekokulları yeni sınav sistemine göre ise TYT sınavını dikkate alarak alım yapacaktır. Ön başvuruda adayların TYT sınavından geçerli not alması şarttır.  

Polis Meslek Yüksekokuluna Girmek İsteyen Adaylar Hangi Testleri Çözecek?

Sınav sisteminin değişmesiyle beraber Polis Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen adayların merak ettikleri onlarca soru çıkmıştır. Bu sorulardan biri de TYT ile beraber hangi test gruplarının çözülmesi gerektiğidir. Polis Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen adaylar, öncelikle ilk testte bulunan Türkçe testinden 40 soru, Sosyal bilimler testinden 20 soru, fen bilimleri testinden 20 soru ve temel matematik testinden 20 soru olmak üzere toplamda 120 soru çözeceklerdir.

PMYO diğer Meslek Yüksekokulları gibi yalnızca TYT sınavını baz almaktadır. Diğer Meslek Yüksekokullarına girmek isteyen adaylarının da yalnızca TYT sınavına girmeleri yeterli olacaktır. 23 Haziran 2018’de yapılacak olan TYT sınavının süresi ise 90 dakikadır. Adayların buna göre kendilerini hazırlamaları gerekmektedir.

Polis Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen adaylar, TYT sınav müfredatına göre konulara hazırlanarak bu sınavdan daha başarılı bir not alabilirler. Fen bilimleri, Türkçe, Matematik ve sosyal bilimler testlerinin TYT müfredatına giren konularına hazırlanmaları yüksek net yapmaları açısından doğru bir adım olacaktır. Polis Meslek Yüksekokulu’na girmek isteyen adayların aynı zamanda mülakattan da başarılı sayılmaları gerekmektedir.