Özel Okul Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Birçok öğrenci ve veli tarafından her yıl devlet desteği olan teşvik ücreti araştırılmaktadır. Geçen yıl 75 bin öğrencinin yaralandığı teşvik ücretinden okul türüne göre farklı ücretler ile fayda sağlanmıştır. Özel okullara geçen öğretim yılında teşvik kapsamına katılanlar geç ve çocuk olma durumuna göre farklı ödemeler almıştır.
Özel Okul Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bu ödemelere bakıldığı zaman okul öncesinde teşvik ücreti 3 bin 290 lira, ilkokul ve temel lise için teşvik ücreti 3 bin 960 lira ve ortaokul için tam 4 bin 610 lira teşvik ücreti verildi. Tüm bu ücretlerden faydalanmak isteyen veli ve öğrenciler için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır başlığı altında oldukça fazla aramaktadır.

 

Okul öncesi dönemde teşvik başvurusundan yaralanmak isteyenler, yaşları 48-66 ay arasında bulunanların velileri kayıtlı bulundukları resmi ya da özel okulun özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği menüsü üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Herhangi bir eğitim kurumunda okul öncesi dönem için başvurusu bulunmayanların teşvik ücretinden yararlanabilmeleri için bir eğitim kurumuna kayıt yaptırması gerekmektedir.

 

Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?
Teşvik desteği almaya hak kazana öğrencilerin yerleştirme işlemleri sırasında, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı olarak değerlendirmeye alınmaktadır.
Sınıf seviyelere göre ayrıldıktan sonra her bir sınıf seviyesine destek kontenjanı yüzde 25 i kadar öğrenci yerleştirilmesi yapılır.

 

Öğrencilerin tercih döneminin bitmesinden sonra özel okullar için 2 adet yerleştirme puanı ilanı yapılacaktır. Okul içerisinde en düşük yerleştirme puanına sahip olanların kurum dışarıdan yerleşen öğrenciler ile okulda kayıtlı durumda olup en düşük puana sahip öğrenci puanları alınacaktır. Özel okullara teşvik başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı da bu şekilde verilmektedir.