Özel Okul Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Çocuğunu özel okula göndermek isteyenler en büyük zorluğu okul seçiminde yaşıyor. Eğer çocuğunuzu devlet okuluna gönderecekseniz muhtemelen eve en yakın okula gideceği için pek çok seçenek yok.
Özel Okul Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Ancak özel okula gönderecekseniz pek çok seçeneğiniz mevcut. İşte bu durum anne ve babaların seçim yapmasını zorlaştırıyor.

Okul Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Okulların açılmasına yakın ailelerde büyük bir telaş başlıyor. İlk defa çocuğu okula başlayacaklar ya da okul değiştirenler bir arayışa giriyor. Okul seçimi yaparken genelde okulun akademik başarısına göre karar veriliyor. Ancak unutulan bir etken de çocuğunuzun karakteri ve ilgi alanları. İlk olarak çocuğunuzun o okulu sevip, mutlu olması gerekir. Daha sonra ise okulun başarısına yönelebilirsiniz.

Okulda Hangi Kriterler Aranmalı?

Okul seçimi yaparken ilk olarak okula yakınlığı makul olmalıdır. Öğrenci uzun saatler yolculuk yaptığı okulu sevemeyebilir. Okuldaki eğitim sistemi öğrencinin öğrenmesini teşvik edecek ve okulu sevdirecek şekilde olmalıdır. Birinci sınıftan itibaren doygun bir yabancı dil eğitimi verilmelidir. Aynı zamanda öğrencilerin sosyalleşmesine de özen gösterilmelidir. Sık sık sosyal aktiviteler de yapılmalıdır. Okulun fiziki imkanlarının yeterliliği, sınıflardaki öğrenci sayısı, güvenli olup olmadığı gibi daha pek çok kriter de gözetilmelidir.

Öğrenciyi başarılı kılacak en büyük etkenlerden biri de öğretmendir. Bu yüzden öğretmenin başarısı ve öğrenci ile olan ilişkisi özel olarak araştırılmalıdır. Öğretmenle görüşülmeli ve sonra karar verilmelidir.

Tavsiyelere Kulak Verin

Özel okul seçimi yaparken okulları objektif olarak değerlendirdikten sonra yapılacak en iyi şey okul hakkında görüş almaktır. O okulu en iyi çocuğunu gönderen veli bilecektir. Diğer velilerden okul hakkında öneriler alın ve artı eksileri değerlendirin. Tüm kriterleri birlikte değerlendirdikten sonra çocuğunuzun da görüşünü alarak son kararı verin.