ÖSYM mobil uygulamalarını erişime açtı

ÖSYM tarafından aday işlemleri sistemi ve mobil görevli işlemleri sistemi mobil uygulamalar üzerinden erişime açıldı.
ÖSYM mobil uygulamalarını erişime açtı
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda mobil uygulamalar üzerinden öğrenciler ve görevlileri ilgilendiren iki özelliğin kullanıma açıldığı bildirildi. Teknolojik gelişmelerin dijital hali dönüşümü günümüzde artık bir gereklilik haline gelmiştir. Bu duruma uyum sağlayan ÖSYM mobil Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ve Mobil Görevli İşlemleri (GİS) sistemine bu kapsamda mobil üzerinden erişime açtı.

Bu iki yeni özellik sayesinde adaylar artık akıllı cihazları üzerinden yüklemiş oldukları ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması sayesinde Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabildikleri işlemleri tamamını mobil olarak yapabilecekler sınav görevlileri ise yine aynı uygulamayı akıllı telefonlarına yükleyerek Görevli İşlemleri Sistemi üzerinde yapabildikleri işlemlerin tamamını yine mobil uygulama üzerinden yapabilecekler.

ÖSYM’den Mobil Uygulamalar İle Alakalı Açıklama Geldi

Öğrenciler mobil ÖSYM uygulaması üzerinden başvuru ve tercihlerine yapabildikleri gibi bunlarla ilgili güncelleme ve görüntüleme gerektiren her türlü işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek ler. Ayrıca sınav sonuçlarının ve yerleştirme sonuçlarının da uygulama üzerinden görülmesi uygulamayı daha cazip bir hale getiriyor. ÖSYM’ye öğrencilerin vermiş olduğu dilekçeleri bulunan evrak referans numarası yine mobil uygulama üzerinden alınabiliyor. Gazi ve şehit yakınlık bilgileri bu uygulama üzerinden SGK bağlantı kurularak sorgulanıp muafiyet hakları olan adayların sınavları ücret ödemeden başvuru yapabilmesi de uygulamanın diğer özellikleri olarak ön plana çıkıyor. Böylece tüm adaylar takip ettikleri sınavlar ile ilgili bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilecek. Ayrıca adayların girmiş olduğu sınavları açıklandığında bu uygulama üzerinden bildirim anında yollayarak başvuru tarihlerini kaçırmadan işlem yapabilmeleri sağlanacaktır.

ÖSYM Mobil Uygulama İle Yapılabilen Tüm İşlemler

Aday İşlemleri Sistemi ile öğrencilerin adres ve iletişim bilgisi güncelleme, şifre değişikliği yapma, sınav ve yerleştirme ile ilgili bilgilere kolaylıkla erişebilme, eğitim ve sağlık bilgilerini güncelleme gibi işlemleri daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

ÖSYM yenilediği ÖSYM mobil uygulaması ile yapılacak olan bütün işlemlerin daha hızlı ve basit bir şekilde yapılmasına imkan tanıyor.