ÖSYM duyurdu! 2023 ALES başvuruları başladı!

ÖSYM tarafından bugün son dakika yapılan duyuru ile birlikte ALES başvurularının başladığı öğrenildi. Başvuru için detaylar duyuruda açıklandı.
ÖSYM duyurdu! 2023 ALES başvuruları başladı!

Bugün ÖSYM tarafından duyuru yapıldı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için başvuruların alınmaya başladığı duyurularak sınav hakkında gerekli olan bilgilere de yer verildi. 2023 senesi ALES başvurularının alınmasının ardından ise başvuruların 22 Şubat tarihinde 1 Mart tarihine kadar devam edeceğinden bahsetti. 

ÖSYM DUYURDU YAPTI! 

Konu hakkında ÖSYM tarafından yapılan duyuru "2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/1), 16 Nisan 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 22 Şubat-1 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 22 Şubat 2023 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin resmi internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-ALES/1  Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir." şeklinde verildi. 

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

Yayımlanan kılavuza göre sınava başvuru yapmak isteyen kişilerin 185 TL başvuru ücreti ödemesi gerekmektedir. Ücretin ödenmesi için son tarih ise 2 Mart olarak belirlenmiştir.