ÖSYM Başkanı duyurdu! 2023 İSG ve e-YÖKDİL sınav tarihleri belli oldu

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından bugün yapılan açıklamalar ile sınav tarihlerinin belirlendiği duyuruldu.
ÖSYM Başkanı duyurdu! 2023 İSG ve e-YÖKDİL sınav tarihleri belli oldu

Bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan son açıklama ile birlikte e-YÖKDİL ve İSG sınavlarının bu hafta sonu yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamalara göre iki sınavın da aynı gün yapılacağı konusunda bilgilendirme yapılması ile birlikte başvuru yapan ve sınava girmeye hak kazanan kişiler için gerekli olan bilgilendirmelerin yapıldığı öğrenildi. 

16 İLDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SINAVI YAPILACAK!

Gerçekleştirilecek olan sınava ilişkin Ersoy tarafından, "İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2023-İSG/1) ise 16 ilde, toplam 40 bin 147 adayın katılımıyla yapılacak, sınavda emniyet dahil 5 bin 121 görevli yer alacak. 94 bina ve bin 478 salonda düzenlenecek sınav saat 10.15'te başlayacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık olacak. Hafta sonu gerçekleştirilecek sınavlara girecek tüm adaylara başarılar, sınav görevlilerine de kolaylık diliyorum." şeklinde yapılan açıklamalar ile sınava ilişkin detaylara yer verildi. 

YÖKDİL SINAVI BU HAFTA SONU!

Yabancı Dil sınavı hakkında merak edilenlerin de artması sonucunda yapılan bilgilendirmelere göre "Bu hafta sonu düzenlenecek e-YÖKDİL Sosyal ve Sağlık Bilimleri ise 9 bin 816 adayın katılımıyla yapılacak. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-Sınav merkezlerinde İngilizce dilinde gerçekleştirilecek sınavda emniyet dahil 702 kişi görev alacak. 20 Mayıs tarihinde de e-YÖKDİL Fen Bilimleri Sınavını düzenleyeceğiz." ifadeleri ile sınava katılım sağlayacak oaln kişi sayları açıklandı.

Sınava giriş belgelerine ise ÖSYM'nin resmi hesabı üzerinden erişim sağlanabileceği öğrenildi.