Ortaokul Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ortaokul nakil başvurusu doğrudan ve internet üzerinden gerçekleştirilen işlemlerdir. Ortaokula devam ederken ortaokul nakil başvurusu için şartlar bulunmaktadır. Puan durumu, adres değişikliğinin kanıtlanması benzeri koşullar doğrultusunda ilerleme kaydedilecektir.
Ortaokul Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

MEB Açıklamaları Ne Zaman Yapılıyor?

Ortaokul nakil işlemlerinde Milli Eğitim Bakanlığı her sene açıklama yaparak nakil sürecinin başladığını belirtmektedir. Dönemsel olarak belirtilen zamana uymayan durumlar için okul müdürlüğüyle görüşülmesi gerekecektir.

Ortaokul Nakil İşlemi Ne Zaman Yapılır?

Öğrencinin öğrenim gördüğü okuldan başka okula nakil için MEB geçiş kurallarına göre işlemler yürümektedir. Dönem sonları ve ikinci dönem başında yaygın şekilde nakil süreci tamamlanacaktır. Nakil başvurusu yapacak olan öğrencilerin ve velilerin adres taşımaya bağlı ekstra dönemlerdeki taşıması dilekçeyle gerçekleşmektedir.

Dilekçeyle Nakil Başvurusu

Okul müdürlüğüne dilekçe verilerek nakil başvurusu ve geçişler belirli bir formatta hazırlanan evrakla sağlanmaktadır. Okul müdürlüğüne çalışma saatleri içinde müracaat eden velilerin yönlendirmeleri takip ederek dilekçe yazması gerekmektedir. Okul değişimiyle ilgili nedenler de açıklanarak samimi bir şekilde belirtilmelidir.

E Devlet Ortaokul Nakil Başvurusu

Resmi ve özel eğitim kurumlarında e devlet ortaokul nakil başvuruları velinin e devlete giriş yapması ardından gerçekleşmektedir. turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi sayfasına gelinerek veya e okul sistemi olan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden işlemler yapılmaktadır. E okul nakil sayfasına e devletten yönlendirmeyle de girilebilmektedir.

Şehir Değişikliği Nedeniyle Ortaokul Nakil Başvurusu

Şehir değişikliği nedeniyle ortaokul nakil başvurusu yapılacağında adres değişikliği nedenli değişim talepleri gerekmektedir. MERNİS sisteminde yeni adres bilgilerinizin kayıtlı olarak bulunması önemlidir.

E okul üzerinden nakil işlemlerinin gerçekleşmesi için Merkezi Nüfus İdare Sistemi üzerinden kayıtlı adres belgesi görüntülenmelidir. Velinin müracaat edebilmesi için gereken adres beyanı ardından nakil süreci de gerçekleşmektedir.

Ortaokul Nakil Başvurusunda Kimlik Beyanı

Ortaokul nakil başvurusunda kimlik beyanı velinin ve çocuğun kimliği şeklinde olmalıdır. Geçerli bir kimlik belgesi olmayan kişilerin kayıt işlemleri de geçerli olmamaktadır. Çocuk ve velinin kimliklerinde TC kimlik numarası olması gerekmektedir. Velinin bir nedenle kimliğinde sorun varsa başka bir veli ile işlemler yapılabilecektir. Ortaokul nakil başvurusu süreçleri ilkokul ve liselerde de benzer durumlarla gerçekleşmektedir.