Okullarda son dakika KIZAMIK tatili |Yeni salgın patladı tüm okullar için ACİL ERKEN KAPATMA kararı çıktı

Koronavirüs salgını nedeni ile okullar uzun süre kapalı kalmış ardından da uzaktan eğitime geçilmişti. Bu seferde kızamık salgını patlak verdi.
Okullarda son dakika KIZAMIK tatili |Yeni salgın patladı tüm okullar için ACİL ERKEN KAPATMA kararı çıktı

Okullarda son dakika KIZAMIK tatili |Yeni salgın patladı tüm okullar için ACİL ERKEN KAPATMA kararı çıktı - Pandemi döneminde tüm dünyada büyük bir panik yaşanmış, okullarda da eğtim öğretimde sorunlar çıkmıştı. Hastalığın okullarda hızla yayılması nedeni ile ilk olarak okullar için acil kapatma kararı alınmış ardından da okullarda uzaktan eğitim kararı çıkmıştı.

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere 81 ilde ve tüm kademelerde alınan karar büyük yankı uyandırmış, uygulamalı ders verilmesi gereken üniversite bölümlerinde sorunlar ve aksamalar yaşanmıştı. Dünya koronavirüs aşısının bulunması ile rahat bir nefes almış, yasaklar hastalığın seyrinin kırılması ile kademeli olarak kaldırılmış, okullarda yeniden eğitim öğretim başlamıştı.

PANDEMİ SONRASI KIZAMIK SALGINI! O ÜLKEDE OKULLAR ERKEN KAPATILDI!

Nijerya'da Eğitim ve Sermaye Geliştirme Bakanlığından Adamawa Eyaleti Daimi Sekreteri Aisha Umar, yaptığı açıklamada, eyaletin Mubi ve Gombi bölgelerindeki kızamık salgını nedeniyle eyaletteki tüm okullarda geçici olarak eğitime ara verildiğini belirtti.

kizamik-salgini.jpg

Okulların geçici kapatılmasının bulaşıcı hastalığın yayılmasını durdurmak için gerekli olduğunu kaydeden Umar, "Bu karar, hastalığın yayılmasını azaltmak ve Temel Sağlık Hizmetleri Kurumunun hastalığa karşı savunmasız olan yaş grubundaki çocukları aşılamasını sağlamak için alındı." ifadesini kullandı.

Okullar için alınan kapatma kararı büyük yankı uyandırırken okullarda eğitim öğretimin en erken 13 Mayıs tarihinde yeniden başlayabileceği ifade edildi. Söz konusu eyalette bugüne kadar 308 çocuğun kızamık salgınına yakalandığı belirlenirken bu çocuklardan 42'si hastalık nedeniyle hayatını kaybetmiş, ülkede ekipler teyakkuz durumuna geçirilmişti.