Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama da 1 Mart tarihini vurgulamıştı. Yüz yüze eğitim için geri sayım mı başlıyor?
Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Bakan Ziya Selçuk tarafından yüz yüze eğitimin 1 Mart Pazartesi günü 15 Şubattan bu yana uygulanan birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan köy okulları ve seyrek nüfuslu yerlerde bulunan özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının eğitime başlayacağı belirtildi. Bu okullarda yüz yüze eğitim 5 gün süreli olarak yapılacak. Tedbir doğrultusunda alınan karar da öğrencilerin birbiri ile teması olmayacak ve öğretmenler dikkat edecek.

Bakan Selçuk tarafından yüz yüze eğitimin başlayacağı hakkında açıklama yapılması hem veliler hem de öğrenciler tarafından bekleniyor. Seyrek nüfuslu yerlerde bulunan okulların açılmasına karar verilirken şehir de durum ne olacak? sorusu da herkes tarafından merak ediliyor. Vaka sayısında son günlerde artış görülmesi söz konusudur. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Covid-19 hastalığı ile mücadelede 1 Marttan itibaren yeni bir sürece girildiği belirtildi. Özellikle aşılama da Mart ayından sonra ciddi bir rahatlama görüleceği vurgulandı. İllerin vaka sayıları göz önüne alınarak eğitime başlayacak okullar tespit edilecek.

İstanbul Valiliği’nden Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Covid-19 salgın hastalığında mücadele ile 1 Marttan itibaren yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin yakından takip ederek yüz yüze eğitimin illerin vaka oranına göre yapılacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen değerlendirmelerde 4 ayrı riskli grup bulunuyor. Bunlar; düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak tespit edilecek ve iller gruplara ayrılacak.

1 Mart da gerçekleşecek kabine toplantısında tedbirlerin uygulanması ile yeni kararlar alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanlığının 26 Şubat tarihli genelgesi 1 Mart günü kabine toplantısında ele alınacak. Covid-19 salgın hastalığı düşük olan illerde yüz yüze eğitimin başlaması görüşülecek. Kabine toplantısında eğitime yönelik düzenlemeler bu 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek. Ancak seyrek nüfuslu iller ve köyler de özel ve resmi ilkokulları, ortaokulları ve imam hatip okulları yüz yüze eğitime başlıyor. Aynı zamanda resmi anaokulları, özel eğitim anaokulları ve okul öncesi eğitim kurumları hafta da 5 gün yüz yüze eğitime başlıyor.