Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor

Okullar kapandıktan sonra en çok öğrenciler bayram etti. Fakat daha şimdiden merak edilen büyük soru; okullar ne zaman açılıyor?
Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor

Okullar Ne Zaman Açılıyor?

2019-2020 eğitim yılı 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. Fakat okul öncesi, ilkokul birinci sınıf öğrencileri, lise 1 öğrencileri okula adaptasyon sağlayabilmeleri açısından 10-14 Eylül tarihleri arasında okula başlayacak. Bu sayede öğrenciler okuyacakları okul hakkında bilgilendirilecek, arkadaş çevresi edinebilecek, müfredatı öğrenebilecek ve bu sayede daha kısa sürede okullarına uyum sağlayabilecekler.

Okula erken gitmek zorunlu değil, bu bir haftalık erken başlama dönemi devamsızlığa yansımıyor fakat öğrencilerinde okula belirtilen tarihte gelmelerinin büyük faydası var. Böylece ders müfredatı başlayana kadar eğlenceli vakit geçirerek okullarını tanıyabilecekler.

Okulların Açıldığı İlk Hafta Ne Oluyor?

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf öğrencileri 10-14 Eylül 2019 tarihleri arasında okula gittikleri zaman ilk gün tanışma faslı oluyor. Öğretmen öğrencileri ile, öğrenciler de kendi arasında tanışmış oluyor. Bir gün tanışma ve sohbet etme günü oluyor. Sonraki günlerde öğrencilere okul gezdiriliyor ve ileride tek başına kaybolmamaları için gerekli plan proje çiziliyor. Daha sonraki günlerde öğrencilere kitapları tanıtılıyor ve oyunla karışık ders işlenmeye başlanıyor.

Normal şekilde okula başlayacak olan öğrencilerde ilk gün müfredat inceleniyor ve yaz tatili hakkında sohbet ediliyor. Sonraki günlerde öğrencileri çok sıkmadan derslere başlanıyor. Uzun zamandır okula giden öğrenciler alışık olduğu bir tablo ile karşılaşıyor.

Yaz Tatilini Boş Geçirmeyin

Okula daha önce başlamış olan öğrencilere öğretmenleri yaz tatilini tamamen boş geçirmemeleri için bazı ödevler veriyor. Ya da alıştırma kitapları vererek bilgilerin güncel kalmasını sağlıyor. Ailelere de aynı şey tavsiye ediliyor. Okula başlamayan öğrencilere de aileler boyama kitabı yaptırabilir, harfleri, sayıları ve renkleri tanıtabilir. Yaz tatili ne kadar verimli olursa okul dönemi de o kadar verimli olur bu nedenle yaz tatillerini boşa geçirmeyin.