Okullar için sürpriz ERKEN KAPAMA kararı! Okulların kapanış tarihi 20 gün erkene çekildi

Milyonlarca öğrenci yaz tatili için geri sayıma başlarken okullarda sürpriz erken kapanma kararı açıklandı. Okulların kapanış tarihi 20 gün erkene çekildi...
Okullar için sürpriz ERKEN KAPAMA kararı! Okulların kapanış tarihi 20 gün erkene çekildi

Okullar için sürpriz ERKEN KAPAMA kararı! Okulların kapanış tarihi 20 gün erkene çekildi - Havaların ısınmaya başlaması ile beraber öğrencilerin yaz tatili heyecanı başlarken "okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman?" sorularının yanıtları araştırılmaya başlanmıştı.

Ne yazık ki son dönemde uyuşturucu kullanımı son derece artarken özellikle de okullarda yasaklı madde kullanımında büyük artış yaşanmıştı. Nerede ise ilkokul çağına düşen yaş ortalaması nedeniyle okullarda alarm ilan edilirken yurt dışında konu hakkında örnek bir çalışmaya imza atıldı.

OKULLARDA UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI SEMİNERLERİ DÜZENLENECEK!

Öğrenciler arasında yasaklı madde kullanımının rekor seviyelere ulaşması üzerine Avrupa alarm seviyesine geçmişti. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çok sayıda önemli düzenleme ve karara imza atılırken özellikle de lise öğrencilerindeki oranın artması üzerine alarm seviyesi en üst düzeye çekilmişti.

yaz-tatili.jpg

Avrupa ülkeleri mücadele kapsamında okulların kapanış tarihini 15-20 gün erkene çektiler. Okullar 20 gün önce kapanacak ancak öğrencilere özel zorunlu seminer programları konulacak. Avrupa ülkelerinin yapmış olduğu düzenlemeler yakından takip edilirken gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacak.

Türkiye'de de yasaklı madde kullanan kişilerin sayılarında artış yaşanırken MEB'in benzer bir karara imza atması ve zorunlu seminerler koyması durumunda okullar erken kapancak. Zaten Türkiye'de MEB tarafından alınan karar ile okullarda son 1 hafta ders işlenmeyecek ve serbest etkinliklere yer verilecek. 2 haftalık seminer kararı alınması durumunda okullar 3 hafta yani 21 gün önce kapanmış olacak...