Okul Öncesi Eğitim İçin İdeal Yaş

Tartışmaların sürekli devam ettiği okul öncesi eğitimle ilgili birçok uzman gerekliliklerden bahsediyor.
Okul Öncesi Eğitim İçin İdeal Yaş

Peki okul öncesi eğitim için ideal yaş hangisi? Bu sorunun cevabını uzmanlardan aldık.

Pek çok ebeveyn çalıştıkları için çocukları çok erken okul öncesi eğitime başlatıyor. Bu yaş 2 yaşa kadar düşse de birçok uzman uygun yaşın 4 yaş olduğunu ifade ediyor. Çocuğun kendini rahat ifade edebildiği, sosyalleşmeye hazır olduğu 4 yaş birçok çocuk için ideal bir süreç oluyor. Ama bazı aileler 3 yaşında da çocuğu kreşe verebiliyor.

Okul Öncesi Eğitim Nasıl Başlamalı?

Okul öncesi eğitim yarım gün olarak başlamalı. Hatta öncesinde haftada birkaç günlük oyun gruplarının bulunması daha iyi bir seçenek olacaktır. Çocuklar için tercih edilecek oyun gruplarının kullanılması birçok kişi için ikinci plansa da aslında çok önemlidir. Çünkü kendisini en iyi ifade edebildiği şeye, oyuna yönlendiğinde daha kolay bir uyum sürecinin gerçekleşmesi söz konusu olacaktır.

Okul Öncesi Eğitim Kurumu Seçimi

Okul öncesi eğitim kurumunun ikamet adresine yakın olması, ailenin evi ya da iş yerine yakın konumda bulunması son derece önemlidir. Bu yüzden ilçe bazında yakın okullar tercih edilmelidir. Bunun yanında kurumdaki eğitmenlerin eğitim durumları, okulun güvenli olup olmadığı, ailelere ne şekilde bildirim yapıldığı gibi konuların bilinmesi oldukça önemlidir.

Çocuk Nasıl Alışacak?

Çocukların büyük bir kısmı eğitim kurumlarına kolay alışırlar. Ama bazı çocuklar aileden ayrılmak istemez. Bu yüzden sabahtan akşama kadar çocuğu kreşe vermek sorun yaratabilir. Bu gibi durumların önüne geçilmesi açısından çocuğun önce oyun gruplarıyla alıştırılması şarttır. Her çocuk kendi alışkın olduğu düzenden kopunca kendini kötü hissedebilir. Bu yüzden kreş seçimi oldukça önemlidir.