“Öğretmenlerimiz Robot Uygulamaları ve Kodlama Öğreniyor” Projesi Tamamlandı

Sivaslı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Öğretmenlerimiz Robot Uygulamaları ve Kodlama Öğreniyor” isimli teknik destek projesi, Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Merkez Binası’ nda düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.
“Öğretmenlerimiz Robot Uygulamaları ve Kodlama Öğreniyor” Projesi Tamamlandı

Sertifika törenine Sivaslı Kaymakamı Mustafa Gözlet, Uşak Üniversitesi Sivaslı MYO Müdürü Nüket Altındal, Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdür V. Ümit Zorlu, Sivaslı Kaymakamlığı Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Sorumlusu İlker Yelken ve kursiyerler olarak proje kapsamında eğitici eğitimine katılan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı “Robotik Kodlama” sertifikası verildi.

Sertifika töreninde konuşan Sivaslı Kaymakamı Mustafa Gözlet, Zafer Kalkınma Ajansı’ nın desteği ile robot uygulamaları ve kodlama alanında gerçekleştirilen eğitici eğitimi faaliyetine katılan eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin 2019 yılında robot uygulamaları ve kodlama alanında hayata geçirilmesi planlanan çalışmalarda önemli katkılar sağlayacaklarını belirtti.

“Öğretmenlerimiz Robot Uygulamaları ve Kodlama Öğreniyor Projesi kapsamında düzenlenen eğitici eğitimini başarı ile tamamlayan öğretmenlere teşekkür eden Kaymakam Gözlet “Günümüzde okul öncesi dönemden yüksek öğrenime kadar önemli bir yer alan robotik ve kodlama eğitimi çocuklarımızın yetişmesinde, teknolojinin tüketicisi olmaktan çıkarak teknolojinin üreticisi konumuna gelmelerinde önemli bir yer alıyor. Bu günün çocukları gelecekte isimlerini bile şu an bilmediğimiz kodlama ve yazılım tabanlı mesleklerde çalışacaklar. Biz de ilçemizde eğitim gören öğrencilerimiz nitelikli bir robot uygulamaları ve kodlama eğitimi alabilmeleri için bir planlama yaptık. İlk olarak düzenlenen bu eğitici eğitiminin ilçemizde görev yapan eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin konu ile ilgili bakış açısı kazanmalarını ve mesleki gelişimlerine de önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de eğitici eğitimini başarı ile tamamlayan arkadaşlarımızın eğitici olarak öğrencilerimize hizmet verecekleri robot uygulamaları ve kodlama atölyelerini kurmayı planlıyoruz. Katkılarından dolayı Zafer Kalkınma Ajansı’ na teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Gözlet, eğitim yöneticilerine ve öğretmenlere sertifikalarını verdi. Son olarak günü anısında toplu çektirildi.