Öğretmenlere müze eğitimi verilerek bilgilendirildiler

Kütahya’da öğretmenlere müze eğitimi verildiği açıklandı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde müze eğitimi programı uygulandı.
Öğretmenlere müze eğitimi verilerek bilgilendirildiler

Tarihi ve kültürel mirası oldukça zengin bir kent olan Kütahya’da öğretmenlere müze eğitimi verildi. Müze eğitimi uygulaması Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirildi. Tamamen gönüllülük esası ile yapılan müze eğitimine öğretmenler büyük ilgi gösterdiler.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin öğretmenlere verilen müze eğitimi ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Eğitim için 54 öğretmenin gönüllü olarak başvurduğunu ama Milli Eğitim’in 30 öğretmeni seçtiğini belirten Prof. Dr. Levent Mercin çok faydalı bir eğitim süreci yaşandığını belirtti.

Kütahya'da öğretmenlere müze eğitimi verildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ressam Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nde 2 gün süren eğitime 30 öğretmen katıldı.

ÖĞRETMENLERE MÜZE EĞİTİMİ PROGRAMI

Eğitimde ağırlıklı olarak Kütahya'nın zenginliklerini anlattıklarını dile getiren Mercin, "Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından düzenlenen Müze Eğitimi Çalıştayı, Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi'ndeki açılış oturumu ile başladı. Müze Eğitimi Çalıştayı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müze Müdürlüğü ve aynı zamanda da Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen bir faaliyet.

Müze Eğitimi Çalıştayı'nın kapsamı ve amacı yaklaşık 2 ay önce bir fikir olarak ortaya çıktı ve bu kapsamda Kütahya'da görev yapan öğretmenlerimize bir yazı gönderildi. Gönüllü öğretmenlerimizden yaklaşık 54 tanesi, biz bu eğitimi almak istiyoruz diyerek müracaat etti. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu 54 kişiden 30 kişiyi belirleyerek bu çalıştaya dahil etti. 2 günlük bir program ve öğretmenlerimize bu program kapsamında öncelikle Kütahya'nın değerlerini anlatmaya çalıştık. Kütahya'nın ilçelerinde şehrimize yakın olan yerde neler var, tarihi olarak, Paleolitik dönemden, Tunç Çağı'ndan neler çıkartılmış ve bu çıkan tarihi eserler hangi müzede sergilenmekte, bunları aktarmaya çalıştık ve Kütahya'daki müze türlerine değinmeye çalıştık. Şehri tanıtmaya çalıştıktan sonraki safhada ise müze eğitimi nedir, müze türleri nelerdir, Kütahya'daki müze türleri fikrinde ele aldığımızda nasıl yararlanılabilir bunların üzerinde durduk.

Müze eğitimin kapsamlı bir faaliyet olduğunu söylemek gerekiyor. Çünkü öğretmenlerin sadece niyetli olması değil aynı zamanda okul idaresinin yeni Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de müze eğitimi kapsamında istekli olması, gerekli izinlerin zamanında verilmesi ve destek olması gerekiyor. Ben bunlarda olduğu takdirde Kütahya'nın zengin bir tarihi olduğu, zengin bir kültürel yapıya sahip olduğu, gerçekten dünya çapında eserlerin yer aldığı müzelerin burada da olduğu, özgün müzelerin olduğu dikkate alındığında müze eğitiminin bir ihtiyaç olduğu noktasında bir karar verebiliriz. Bunun geliştirilmesi için de bu faaliyetin ve bundan sonra yapılacak faaliyetlerin çok yararlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Arif Çelik, müze eğitiminin çok yararlı bir faaliyet olduğunu dile getirdi.