Öğretmenlere mazerete bağlı iller arası tayin hakkı! Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi çok sayıda ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere mazerete bağlı tayin hakkı verildiğini açıkladı.
Öğretmenlere mazerete bağlı iller arası tayin hakkı! Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketinin izleri aradan aylar geçmesine rağmen silinemezken bölgede bu büyük felakete yönelik çok yoğun çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı da yeni eğitim ve öğretim yılının deprem bölgesindeki planlamasını yapıyor. Bu kapsamda bölgeye yeni öğretmenlerin atamaları yapılırken şu anda bölgede bulunan bazı öğretmenlere de mazerete bağlı iller arası tayin hakkında dair duyuru yayınlandı.

ÖĞRETMENLERE İLLER ARASI TAYİN HAKKI!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapan ve 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle üç yıllık çalışma süresini dolduranlar iller arası mazerete bağlı yer değiştirme yapabilecekler.

ŞARTLAR BELLİ OLDU!

Bahsi geçen illerde ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem felaketinde eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin ya da eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem sırasında ikamet ettiği binanın orta ve ağır hasarlı olduğu ya da yıkıldığını belgelendirenler tayin başvurusu yapabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamış olduğu koşullara sağlayan ve deprem bölgesi yerine bir başka ilde görev almak isteyen öğretmenler yer değiştirme başvurularını yaptıktan sonra yeni görev yerlerini gönderilecekler. Bunun için ilgili öğretmenlerin başvuru yapmaları gerekecek ve Milli Eğitim Bakanlığı bu başvuruları 6-7 Eylül tarihlerinde alacak.

Yapılan iller arası mazerete bağlı yer değiştirme başvurularının sonuçları ise hemen 8 Eylül tarihinde açıklanacak. Öğretmenler böylece yeni görev yerlerine hızlıca giderek okulların açılmasına yetişerek göreve başlayacaklar. Böylece bu öğretmenlerin deprem travması altında yaşamalarının kısmen de önüne geçilebilecek. Bu yer değiştirmelerde tamamen öğretmenlerin başvurularına göre hareket edileceği bildirildi.