Öğretmen özür grubu ATAMA SONUÇLARI 2024 MEB sorgulama ekranı!

Özür grubu atama sonuçları, öğretmen eş durumu mazerete bağlı yer değiştirme tayin sonuçları için beklenen SON DAKİKA açıklaması geldi.
Öğretmen özür grubu ATAMA SONUÇLARI 2024 MEB sorgulama ekranı!

Öğretmen özür grubu ATAMA SONUÇLARI 2024 MEB sorgulama ekranı! - Milli Eğitim Bakanlığı MEB milyonlarca öğretmenin beklemiş olduğu atama takvimini yayımlamıştı. Yayımlanan takvimde 2024 Özgür Grubu atama tarihleri de yer almıştı.

13 Ocak tarihi itibari ile başlayan süreçte öğretmenlerin mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme tercih başvuruları 17 Ocak 2024 Çarşamba günü itibari ile sona ermişti. Tercihlerini gerçekleştiren öğretmenler büyük bir heyecanla sonuçların açıklanmasını beklerken ilk açıklama geldi.

ÖĞRETMEN ÖZÜR GRUBU ATAMA SONUÇLARI 2024!

MEB tarafından açıklana takvime göre, öğretmenlerin mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme tercih başvuruları 13 Ocak'ta başladı ve 17 Ocak Çarşamba günü saat 16.00'da sona erecek. Öğretmen eş durumu atama sonuçları 18 Ocak 2024 Perşembe günü açıklanacak. Tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 19 Ocak 2024 itibarıyla yapılacak.

mebsis.jpg

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Sonuçlar, "personel.meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak olup yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır.

Adaylar sonuçların ilan edilmesi ile beraber kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını kendileri öğrenebilecekler. Sonuçlara göre atamaları yapılacak öğretmenler yeni görev yerlerinde hizmet vermeye başlayacaklar.