Öğrencilere yılbaşı hediyesi 2.250 TL hesaplara yattı hemen kontrol edin

Öğrencilere yönelik maddi destek ve yardımlar tüm hızı ile devam ederken yeni sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı.
Öğrencilere yılbaşı hediyesi 2.250 TL hesaplara yattı hemen kontrol edin

Öğrencilere yılbaşı hediyesi 2.250 TL hesaplara yattı hemen kontrol edin - Sosyal yardım ve maddi destekler her geçen gün artmaya devam ederken konu hakkında yeni bir son dakika açıklaması daha yapıldı.

Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ve Dernekler üzerinden öğrencilere sosyal yardım parası öderken belediyelerde kendi kasalarından öğrencilere sosyal yardım ödemeleri yapıyor. Konu hakkında son dakika açıklaması ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ YATIRILDI!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik kriz ortamında üniversite öğrencilerine verdiği Üniversite Eğitim Desteği'ni yeni yıl öncesi öğrencilerin İzmir Şehir Kartları'na yükledi. 12 milyon TL üzerinde bir destek hesaplara yatırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "genç odaklı kent" vizyonu doğrultusunda sağlanan Üniversite Eğitim Desteği’nin ilk bölümü, 5 bin 460 öğrencinin İzmir Şehir Kartları'na 2 bin 250'şer TL olarak yatırıldı.

destek-1.jpg

Başvuruda bulunan ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan sosyal inceleme sonucu destek almaya hak kazanan ön lisans ve lisans öğrencilerine 2023-2024 öğretim yılı boyunca toplamda 6 bin lira ödenecek. Toplamda 12 milyon TL’yi geçen üniversite eğitim destek ödemesinin yapıldığını belirten Başkan Soyer de, “Sevgili gençler, 2024 yılı hedeflerinize ve hayallerinize daha da yaklaştığınız, gençliğinizi doya doya yaşadığınız bir yıl olsun. Eğitim desteğimizin 3 aylık ödemesi hesaplarınıza yatırılmıştır. İyi seneler” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HANGİ YARDIMLAR VERİLİYOR?

Ekonomik şartların giderek ağırlaşması ve yoksulluğun derinleşmesi nedeniyle eğitimine odaklanması gerekirken pek çok zorlukla daha karşı karşıya kalan öğrencileri biraz olsun rahatlatabilmek için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, "taşıyıcı" uygulamasının yanında üniversitelilere her sabah sıcak çorba ve akşam sıcak yemek desteği de sağlıyor.

Bu kapsamda üniversite öğrencilerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ücretsiz çamaşır yıkama, maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerine yol parası desteği de sağlanıyor. Tüm bu desteklerden yararlanmak isteyen öğrencilerin maddi durumlarının elverişsiz olduğunu kanıtlaması yeterli oluyor.