Öğrencilere TATİL müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu MEB tatili 5 gün UZATTI

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere tüm okullarda ve 81 ilde milyonlarca veli, öğrenci ve öğretmene sürpriz tatil müjdesi heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı onayı bekleniyor...
Öğrencilere TATİL müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu MEB tatili 5 gün UZATTI

Öğrencilere TATİL müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu MEB tatili 5 gün UZATTI - Türkiye'de resmi tatil takvimi için son dakika gelişmesi gündeme taşınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanması durumunda okullarda da tatil 5 gün uzayacak.

Milyonlarca öğrenci arayıl tatili için verilen arada evlerinde dinlenirken gözler okulların açılacağı tarihe çevrilmişti. MEB resmi tatil takviminde öğrenciler 5 Şubat 2024 Pazartesi günü okula dönüş yapacaklar. Okullarda ders başı yapılmadan yeni tatil planları gündemi sallarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesi durumunda öğrenciler 5 günlük fazladan tatil yapma imkanı elde edecekler.

RAMAZAN BAYRAMI HAFTA SONU İLE BİRLEŞECEK, ÖĞRENCİLER FAZLADAN 5 GÜN TATİL YAPACAK!

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan 2023 Çarşamba gününe denk gelirken 9 Nisan 2023 Salı günü Arefe günü olarak yarım gün tatil olacak. 12 Nisan 2023 Cuma günü tatilin son günü olurken turizmciler 1,5 günlük idari izinli 8 Nisan Pazartesi günü tam gün ve 9 Nisan 2023 Salı günü yarım gün izin verilerek tatilin birleştirilmesini ve toplamda 9 günlük bir tatilin belirlenmesini talep ediyorlar.

tatil-karari.jpg

Turizmciler bu sene erken rezervasyon işlemlerinin başlaması için 9 günlük tatil kararının erken çıkmasını talep ederken konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi onaylaması ve idari izin kararı vermesi durumunda 2 günlük ara gün birleştirilecek ve Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce benzer kararlara imza atmıştı. Bu talebi de onaylaması durumunda öğrenciler 8 Nisan 2023 Pazartesi ve 9 Nisan 2023 Salı günlerinde idari izinli sayılacak. Arefe günü de dahil olmak üzere 4 günlük Ramazan Bayramı tatili de dahil edildiğinde öğrenciler toplamda 9 gün tatil yaparken bunun 5 günü ek tatil olacak.