Öğrencilere Sunulan Yurtdışı Çalışma ve Tatil Programları

Öğrenciler için sadece yurtdışı eğitim programları değil, yaz tatillerini değerlendirecek programlar da mevcuttur.
Öğrencilere Sunulan Yurtdışı Çalışma ve Tatil Programları

Bu programlar sayesinde öğrenciler hem yurtdışında tatil yapacak hem de çalışacaklardır.

Work and Travel

Amerika’da bir işe girip çalışmak ve aynı zamanda tatil yapmak isteyenler için uygulanan bir programdır. Kişiler kendisine uygun işi seçerek, istediği şehirde yaşayabilir. Kalacak yer ve çalışma saatleri düzenlenecektir. Böylece kişiler sosyal yeteneklerini geliştirecek ve yabancı dilini de geliştirecektir. Work anda travel ile öğrenciler çalışarak para kazanacak ve boş zamanlarında da gezeceklerdir. 1961 yılından beri uygulanan başarılı bir programdır.

İnterrail

Avrupa’ya gitmek isteyen kişiler için İnterrail programı oldukça avantajlıdır. Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından yapılan uygulama bir bilet uygulamasıdır. Avrupa ülkeleri arasında tek bir biletle seyahat etme imkanı sunulur. İnterrail Global Pass bileti ile 30 Avrupa ülkesinde gezme imkanı vardır. 5 gün ile 1 ay arasında seyahat imkanı sunulur.

Avrupa’da daimi ikamet edenler ve 6 aydan fazladır Avrupa ülkesinde kalanlar bu kartı satın alabilir. Resmi belgelerle gerekli hususlar ispatlanır.

Yurtdışında Eğitim ve Tatilin Avantajları

Yurtdışında sadece eğitim görmek değil, tatil yapmak da sizi geliştirecektir. İlk olarak yabancı diliniz oldukça gelişecektir. Sosyal çevreniz gelişecek ve yeni kariyer planlarınız için ufkunuz açılacaktır. Yeni insanlarla ve yeni kültürlerle tanışma imkanınız olacaktır. Ayrıca yaşam görüşünüz gelişecek ve genel kültürünüz artacaktır. Ayrıca yabancı bir ülkede yalnız bir hayat yaşamakla öğrenciler özgüven kazanacaklardır. Böylece meslek hayatlarında daha başarılı olacaklardır.

Meslek için yurtdışı planları da yapabileceklerdir. Meslek hayatına atılmaya hazırlık olacak mahiyette iş fırsatları bulunabilir ya da önemli kişilerle görüşme fırsatı yakalanabilir. Hayatınızın sonrası için bir dönüm noktası olacaktır.