Öğrencilere karne hediyesi müjdesi erkene çekildi! Takdir teşekkür alana 10.000 TL para ödülü

MEB duyuru son dakika açıklaması ile milyonlarca öğrenciye karne hediyesi müjdesi verdi. Takdir teşekkür alana 10.000 TL para ödülü erkene çekildi.
Öğrencilere karne hediyesi müjdesi erkene çekildi! Takdir teşekkür alana 10.000 TL para ödülü

Öğrencilere karne hediyesi müjdesi erkene çekildi! Takdir teşekkür alana 10.000 TL para ödülü - Bu sene okulların kapanış tarihi ile Kurban Bayramı arasında çok az bir fark kalması nedeni ile MEB'in karne ödülü ödemeleri hakkında yeni bir düzenleme yapılacağı ifade edildi.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı için MEB tarafından açıklanan takvim doğrultusunda son ders zili 14 Haziran 2024 Cuma günü çalacak. Okullar Cuma günü kapanırken 16 Haziran 2024 Pazar günü ise Kurban Bayramı tatili başlayacak. Bu nedenle öğrencilere karne hediyesi olarak ödenecek olan tutarın hesaplara erken yatırılabileceği ifade edildi.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI 2024 BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz" diyerek rakamı asgari ücretin yüzde 60'ı olarak açıklamıştı.

basari-programi.jpg

KARNE HEDİYESİ 2024 NE KADAR, KAÇ TL, NASIL ALINIR?

1 Ocak 2024 tarihi itibari ile asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklanırken bu tutar üzerinden hesaplanacak olan yüzde 60 oranındaki rakam ise 10.201 TL olarak gerçekleşecek. Böylelikle başarılı öğrenciler devletten 10 bin 201 TL başarı teşvik ödülü kazanacaklar.

Söz konusu program kapsamında yurt içinde devlet okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarından, eğitim öğretim döneminde sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaranlara, başarı sıralamasına göre en fazla net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar ödül parası yatırılacak.

Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelse dahi ödemeler hesaplara yatırılacağı için 17 bin 2 TL üzerinden hesaplanacka ve bu nedenle öğrenciler 10 bin 201 TL karne hediyesi alacaklar. Söz konusu desteği almak için öğrecilerin başvuru yapmaları gerekmeyecek. Sosyal destek ödemesi alan öğrencilerin dereceye girmeleri ödeme almaları için yeterli olacak ve sisteme otomatik olarak girilerek ödemeler yapılacak.