Öğrenciler İçin Yurtdışı Eğitim ve Tatil Önerileri

Öğrenciler için yurtdışı eğitim ve tatil önerileri birçok kişinin ilgi alanına giriyor. Hem dil öğrenip hem eğitim almak ya da tatil yapmak mümkün.
Öğrenciler İçin Yurtdışı Eğitim ve Tatil Önerileri

Yurtdışı Eğitimler

Öğrenciler için yurtdışı eğitim ve tatil önerileri  için ilk seçenek, öğrenci değişim programları olarak söylenebilir. Lise ve üniversitelerin  değişim programlarına başvuru yaparak bu fursatı değerlendirebilirsiniz. Uluslararası eğitim anlaşmaları ile yapılan bu programlar büyük katkılar sağlayabiliyor.

  • Youth Exchange and Study (YES) Programları, lise düzeyinde burslu bir değişim programıdır.  Özellikle müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerde Amerikalılara karşı anlayışı değiştirmek amacıyla oluşturulmuştur. Endonezya, Güney Afrika ,Türkiye, Arnavutluk Mısır, Gana, Senegal gibi ülkeler uygulama içindeki bazı ülkelerdir. Uygulamada 1 sene boyunca müslüman ülkeden gelen öğrenciler oradaki ailelerin yanında kalıyor ve Amerika’daki liselerde eğitimlerini almaya devam ediyor.
  • Erasmus Öğrenci Değişim Programı Avrupa’daki yüksek eğitimin daha iyi kalitede olmasını sağlamaktır. Bu amaçla  kendi öğrencilerinin yurt dışındaki üniversitelerde eğitim alması istenir. Bu şekilde bazı hallerde staj yapılması da sağlanır.
  • Youth For Understanding programları 1951 yılında başlatılan bir uygulamadır. Özellikle 15-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerini hedefler. Dünyanın en eski değişim uygulamalarından biri olarak 64 ülkede yer alan eğitim kurumları ile anlaşmalıdır.
  • Mevlana Değişim Programı, YÖK bünyesinde yürütülen bir uygulamadır. Aynı şekilde, yurt içindeki öğrencilerin yurt dışına gitmesi ve yurt  dışındaki öğrencilerin de yurt içine gelmesini hedefler. Türkiye’de 2011 yılında yürürlüğe giren bir uygulamadır. Hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın katılım sağlanır. Bu açıdan büyük avantaj  olduğu söylenebilir. Bu programa girmek isteyen öğrenciler en çok 2 yarıyıl için eğitim alabilmektedir.

Öğrencilere Çalışma Ve Tatil Programları

 Yurt dışı öğrenci çalışma ve tatil programları için Work and Travel, İnterrail gibi uygulamalar öne çıkıyor.