Öğrenciler İçin Yurtdışı Eğitim İmkanları

Eğitimine yurtdışında devam ederek kendisini geliştirme isteyen öğrenciler için pek çok yurtdışı eğitim programı mevcuttur.
Öğrenciler İçin Yurtdışı Eğitim İmkanları

Bu programlar sayesinde öğrenciler kaliteli bir eğitim alacak, yabancı dilini geliştirecek ve sosyal imkanları da artacaktır. Farklı hayat şartlarında pek çok deneyim ve hayat tecrübesi kazanacaklardır. Çeşitli lise ve üniversiteler arasında uygulana öğrenci değişim programları öğrencilere tüm bu fırsatları sunmaktadır.

Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Yurtdışındaki ve ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında yapılan öğrenci değişim programı türüdür. Bu program ile eğitimin Avrupa standartlarında olması hedeflenir. Aynı zamanda öğrencilerin yurtdışında bir kurum ya da kuruluşta staj görmeleri de mümkündür. Ülkemizde 1987 yılından beri uygulanmaktadır. Ülkemizde 3 milyondan fazla öğrenci bu şekilde Avrupa’daki eğitimi görme fırsatı yakalamaktadır. Üniversite öğrencisi iseniz siz de erasmusa başvuru yapabilirsiniz.

Mevlana Değişim Programı

YÖK tarafından yürütülen bu değişim programı yurtiçinde ve yurtdışındaki eğitim programlarını kapsar. Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Bu program kapsamında öğrenciler en az bir, en fazla iki yıl için eğitim göreceklerdir. Öğretim görevlileri de bu programdan yararlanabilmektedir. En az 1 hafta, en fazla 3 ay süreyle yurtdışında eğitim verebilirler. Aynı şekilde ülkemize de gelinmektedir.

YFU Kültürlerarası Değişim Programları

1951 yılından beri uygulanan kültürlerarası değişim programı lise öğrencilerine yöneliktir. Anlaşmalı olan 64 ülkede uygulanmaktadır. Dünya çapında örgütlenen eski bir uygulamadır.

YES Programları

Amerikan Dışişleri ile birlikte yürütülen bir programdır. Lise düzeyinde uygulanan tamamı burslu bir programdır. 2001 yılında başlayan YES programları kültürlerarası algıların kırılması ve köprü kurulması için başlatılmıştır. Bu kapsamda giden öğrenciler 1 yıl boyunca oradaki ailelerin yanında kalırlar.

Öğrenci değişim programları ile lise ve üniversite öğrencilerinin yurtdışı eğitimi almaları mümkündür.