Öğrenci topluluklarından birlik mesajı

Uşak Üniversitesi’ndeki öğrenci topluluklarının tanışması ve birbiri ile temas halinde olması adına Topluluklar Birliği tarafından kokteyl düzenlendi. Sosyal ve kültürel anlamda en iyi noktada temsilin sağlanması adına kurulan birlik tek çatı altında, ortak hareketle başarının yakalanacağı mesajı verildi.
Öğrenci topluluklarından birlik mesajı

Uşak Üniversitesinde “Topluluklar Birliği” bünyesinde düzenlenen kokteylde öğrenci toplulukları bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen kokteyle 55 öğrenci topluluğu ile birlikte, Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru ve Uşak Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Yıldırım katılım sağladı.

Topluluklar Birliği Başkanı Barış Sorkun, kokteyl öncesinde birlik hakkında bilgi verdi;

“Topluluklar birliği; Uşak Üniversitesinde bulunan 93 topluluk içinden 30 topluluk başkanının kuruculuğunu üstlendiği birliktir. Güncel üye sayısı 55 olmakla birlikte, her geçen gün artarak hedefi tüm toplulukları birliğe dahil etmektir. Topluluklar birliğinin asıl amacı ortak alanlar üzerine kurulan toplulukları bir araya getirerek daha kapsamlı etkinlikler düzenlenmesini sağlamak ve Uşak Üniversitesi'nin adını tüm ülkeye duyurarak diğer üniversitelere örnek olmasını sağlamaktır.” dedi.

Öğrenci topluluk başkanları ise bu oluşumun içinde olmaktan mutlu olduklarını, birlikte güzel işler yapacaklarını söylediler.

Kokteylde öğrencileri dinleyen rektör yardımcı Prof. Dr. Adem Duru ve Belediye başkan yardımcısı İsmail Ünal,  öğrenci topluluklarının yapacakları etkinlikler hakkında bilgi aldı ve toplulukların etkinliklerinde her zaman destek vereceklerini söyledi.

Topluluklar Birliği adına konuşma yapan Başkan Barış Sorkun şu açıklamalarda bulundu;

“Hepimizin ilkokuldan beri bildiği bir hikâye vardır,  bir adet sunta çubuğu kolaylıkla kırabiliriz ama birden fazla sunta çubuğu bir araya geldiğinde bunu kırmakta güçlük çekeriz.  Bugün biz burada Uşak Üniversitesinin toplulukları olarak hep birlikte bu hikâyeyi gerçeğe dönüştürmenin mutluğunu yaşıyoruz.”  diye konuştu.

 Ardından konuşan Uşak Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Yıldırım;

“Topluluklar birliğinin kurulmuş olmasından dolayı çok heyecanlıyım, bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak acaba ortak olduğumuz alanlarda birlikte daha iyi, daha güzele nasıl ulaşabiliriz?  Bunun temelini oluşturmak için bu birliği kurduk. Gördüm ki buradaki kalabalıktan ve yaklaşık 55 tane üye topluluğumuzun katılımından dolayı da bir şeyleri başarmış olduğumuzun gururu içerisindeyim.” diye ifade etti.

ÜNAL’DAN ÜCRETSİZ İNTERNET MÜJDESİ

“Uşak merkezde ücretsiz internet projemiz var, yatırımlarımızı yaptık ve planlarımız bitti neredeyse açma durumuna geldik. Uşak’ta yaklaşık 60 bin kişiye ücretsiz internet hizmeti vereceğiz ve daha sonra Uşak Üniversitesi’nde de iki nokta da internet ağı kurarak en 400-500 kişinin faydalanacağı ücretsiz internet hizmeti vereceğiz.” dedi.  Konuşmasına devam eden Uşak Belediyesi başkan yardımcısı İsmail Ünal;

 “Topluluklarımızın birbiriyle etkileşim halinde olarak daha büyük projeler gerçekleştireceğine inanıyorum, Uşak Belediyesi olarak her zaman topluluklarımızın yanındayız.” ifadelerini paylaştı.

Program toplulukların hatıra fotoğrafı çekmesinden sonra sona erdi.