Nisanda üniversiteler açılacak mı? YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı

YÖK Başkanı Özvar üniversitelerin Nisan ayında eğitime örgün devam edilip edilmeyeceğini açıkladı.
Nisanda üniversiteler açılacak mı? YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı

Üniversite öğrencileri tarafından üniversitelerin ne zaman örgün eğitime başlayacağı merak ediliyor. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremin yaşanmasının ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Bu sebeple  üniversiteler online eğitim geçiş yaptı. Üniversite öğrencileri ise örgün eğitimin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Online eğitime devam mı edilecek yoksa Nisanda örgün eğitime mi geçilecek? İşte bu sorunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 

Üniversite öğretcileri tarafından üniversitelerin ne zaman açılacağı arama motorlarında en çok aratılan konular arasında yer aldı. Merak edilen bu konu hakkında YÖK Başkanı Erol Özvar açıklama yaptı. Özvar üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmaların devam ettiğini söyleyerek tarih bilgisi verdi. 

ÜNİVERSİTELER NİSANDA AÇILACAK MI? YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Birçok üniversite öğrencisi tarafından üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. YÖK Başkanı tarafından yapılan açıklama dört gözle bekleniyordu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversite öğrencilerinin mağdur edilmemesi açısından kararlar alınmıştı. Bu sebeple eğitim ve öğretime etkin bir şeklide devam etmek adına bahar döneminin uzaktan sürdürülmesi gerektiğine dair önemli kararlar alınmıştı. Fakat Nisan ayının başlarında bu durumun yeniden değerlendirileceği açıklanmıştı.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen karar sonrasında üniversitelerde Nisan ayında yüz yüze eğitimin başlayacağı şekilde hazırların tamamlandığını açıkladı. 

İlgili Haberler