NASA uzmanı Türkiye için ‘betonlaşma’ uyarısında bulundu

Şiddetli hava olayları denince akla gelen NASA uzmanı Dr. Timothy Hall, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok alanında yaşanan ani ve şiddetli hava olayları için açıklamada bulundu. Açıklamaya göre Türkiye'nin bu duruma alışması gerektiğini ve sebebinin ise betonlaşma olduğunu söyledi.
NASA uzmanı Türkiye için ‘betonlaşma’ uyarısında bulundu

NASA’da görev yapan ve şiddetli hava olayları konusunda uzman olan Dr. Timothy Hall Türkiye için şiddetli uyarılarda bulundu. İstanbul’da etkisini gösteren ve ne zaman yağacağı belli olmayan dolular ile alakalı olarak küresel ısınma sorunlarını gösteren NASA uzmanı bu sorunun sadece Türkiye’de değil dünya üzerindeki bütün şehirlerde meydana geldiğini söyledi. Ana sebep ise elbette betonlaşma gösteriliyor. Türkiye’nin bu duruma alışması gerektiğini ve çok daha kötülerini yaşayabileceğini söyleyen Dr. Timothy Hall, betonlaşmanın sonuçlarına katlanmasının zor olduğunu da söyledi.

KÜRESEL ISINMA SORUNLARI BÜTÜN ÜLKELERE SIÇRAYACAK

Ekonomide iyiye gitmek için ve aynı zamanda şehir hayatını daha modern bir hale getirmek için İstanbul’da artık müstakil ev kalmadı. Her sokakta artık yüzlerce ve hatta binlerce kişi yaşıyor. Yapılan binalarda sıfır oksijen kalitesini görmeniz mümkündür çünkü yeşillikten ve topraktan eser yoktur. Her taraf beton ve zift ile doldu. Betonun olmadığı yere ya asfalt yapılıyor yada beton dökülerek kaldırım yada park yapılıyor. Konuyla ilgili olarak şehir planlaması  yapan uzmanların çalışması gerekiyor ama hepsi bu tür betonlaşmaya sırf ekonomi için evet diyor.

YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARINA BİR AN ÖNCE BAŞLANMALIDIR!

Dr. Timothy Hall yaptığı açıklamalarda ani ve sert bir şekilde yaşanan hava olaylarının tek sebebinin havadaki buhar olduğunu söyledi. Buharı biz nem olarak hissediyor ve terliyoruz ama elbette bu tür sert hava olayları yaratacağını tahmin edemiyoruz. NASA uzmanı Dr. Timothy Hall herkesin yeşillendirme konusunda bilinçli olmasını istiyor. Gerekirse her evin balkonu, çatısı ve bahçesi yeşillendirilmelidir. Beton ve asfaltın toprağı katletmesi önlenmeli ve insan ile toprak bütünleşmelidir. Bu anlamda yeşillendirme çalışmalarına hız verilmeli ve betonlaşmaya engel olunmalıdır.