Mutlu aile ve mutlu toplum, mutlu ve iyi eğitimli çocuklarla oluşur

Ana okul çağlarında çocukları sadece iyi eğitmeye değil, çocukların başarılı, öz güvenli, mutlu ve iyi birer insan olmasının temellerini atmaya çalıştıklarını söyleyen Özel Uşak Şirinyer Ana Okulu Müdiresi Gülten Ağır, okulundaki eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi
Mutlu aile ve mutlu toplum, mutlu ve iyi eğitimli çocuklarla oluşur

Özel Uşak Şirinyer Ana Okulunun, Ünalan Mahallesi (Küçük Çarşı) 1. Doğru Sokak No.28 adresinde iki yıldır hizmet verdiğini kaydeden okul müdiresi ve emekli Türkçe Öğretmeni Gülten Ağır, toplumumuzun geleceği olan çocuklarımıza iyi bir eğitimin yanı sıra psikolojik yönden hazır, özgüven kazanmış, ileride topluma ve insanlığa yararlı birer fert olarak yetiştirmek için uğraş veren bir program uyguladıklarını belirtti.

Ana okulunun psikolojik danışmanlar tarafından kurulduğunu kaydeden okul müdiresi Gülten Ağır, kadrolarında çocuk gelişim uzmanı, İngilizce öğretmenleri ve sosyal hizmet uzmanı ile miniklere hizmet verdiklerini açıkladı.

Ağır, “Bireyin hayatında en önemli zamanın 3-6 yaş aralığı olduğu gerçeğini benimseyerek, eğitimde, gerçekçi, şeffaf, çocuk, aile, okul iş birliği içerisinde sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı öngörüyoruz. Kumrumuzun hedefi; "Mutlu Çocuk- Mutlu Aile- Mutlu Toplum ve Mutlu bir ülkedir"

Okul olarak vizyonumuz; öncelikle çocuklarımızın kişiliğini geliştirmek ve zenginleştirmektir. Çocuklarımıza problem çözme yeteneği kazandırmak, özgüven sahibi bireyeler olarak yetişmelerini sağlamak, sorumluluk duygusu gelişmiş, çevresine uyumlu ailesini ve ülkesini seven bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz” Tüm anne ve babalarımız okulumuza çay içmeye davet ederek okulumuzun eğitim anlayışını yakından görmeye çağırıyoruz” ifadesini kullandı.