MEB'den SON DAKİKA kararı ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri için artık BÖYLE OLACAK köklü değişim

Mili Eğitim Bakanlığı'ndan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor Aktarılan son habere göre MEB'den ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için köklü değişimin detayları duyuruldu. Bundan sonra geçerli olacak sisteme ilişkin detaylar haberimizde
MEB'den SON DAKİKA kararı ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri için artık BÖYLE OLACAK köklü değişim

MEB öğrenci karneleri için önemli bir değişikliğe imza attı. Aktarılan son habere göre bundan sonra karnelerde sadece ders notları yazmayacak. Kararın detaylarına göre MEB öğrencilerin karnelerinde çeşitli etkinliklere katılımını gösteren kriterlere de yer verecek.

Öğrencilerin karnelerinde ‘bilimsel’, ‘kültürel’, ‘sanatsal’, ‘sportif’ etkinlikler ve ‘toplum hizmeti’ olarak 5 önemli ana başlık olacak.

KARNELER İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Karneler için gelen önemli değişim dikkat çekti. Bakanlık, öğrencilerin ders notalarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarını da gösterecek önemli bir değişikliğe imza attı. Bakanlık bundan önceki senelerde hazırladığı karnelerde öğrencilerin ders ve davranış notlarını belirtiyordu. Bundan sonra karnelerde öğrencileri farklı açılardan ele alan karneler bulunacak.

5 AYRI BAŞLIK OLACAK

Yeni olarak hazırlanacak karnelerde öğrencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif ve toplum hizmeti olarak çeşitli alanlarda değerlendirileceği belirtildi.

Sistemde bundan sonra öğretmenler ve okul idaresi okula gelen öğrencinin sanatla ya da sporla ilgilenip ilgilenmediğini ve hangi alanlarda daha başarılı olduğunu görebilecek. Mynet’in aktardığı haberin detaylarına göre bir beden öğretmeni, sporcu öğrencilerini önceden sistem üzerinden tespit edebilecek. Bu şekilde öğrencilerle derinlemesine önemli çalışmalar yapılabilecek.

AYRINTILI DÖKÜM HALİNE GELECEK

Özetlemek gerekirse e-Okul ve yeni olarak hazırlanan karneler artık öğrenciler için ayrıntılı bir döküm haline gelecek. Bu şekilde öğretmenler öğrencileri hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilecek. Öğrencinin eğitim hayatı boyunca katıldığı tüm sosyal etkinliklerin e-Okul üzerinden ayrıntılı olarak takip edilmesi mümkün bir hale gelecek.

OKUL DIŞI ETKİNLİKLER DE DİKKATE ALINACAK

Yeni sistemde sadece okul içi değil, okul dışı etkinliklerin de dikkate alınacağı belirtildi. MEB tarafından uygun görülen ve belirlenen kurum ve kuruluşlarda velisinin bilgisi dahilinde olan kendi istek ve ilgileri doğrultusunda idare tarafından onaylanan etkinlikler de MEB sistemine girilecek.