MEB’den SON DAKİKA ERTELEME KARARI gelebilir! Öğrenci ve veliler merakta kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika erteleme kararı gelebilir. Yaşanan bu gelişme sonrasında öğrenci ve veliler gergin bir şekilde beklemeye başladı. Seçime sayılı gün kala belli olan o detaylar herkesi şaşırttı. İşte merak edilenler
MEB’den SON DAKİKA ERTELEME KARARI gelebilir! Öğrenci ve veliler merakta kaldı

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçime az bir süre kala öğrenci ve velileri tedirgine den bir durum yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama beklendiği ifade edildi.

Seçimlerin tekrarlanabileceği durumu sonrasında öğrencilerin gireceği o sınavın ertelenebileceği öğrenildi. Konuya ilişkin MEB tarafından açıklama beklenirken, hem veli hem de öğrencilerin çok tedirgin olduğu aktarıldı.

2 HAZİRAN’DA TEKRARLANABİLİR

Konuya ilişkin Türkiye Gazetesi’nden Mahmut Özay’ın aktardığı haberin detaylarına göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimlerde bazı yerlerde sonuçların iptal edilmesi halinde seçimler 2 Haziran Pazar günü tekrarlanacak. Bu da bazı okullarda Pazar günü yeniden oy verme işlemi anlamına geliyor.

ERTELEME KARARI GELEBİLİR

Süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Eğitim Uzmanı Onur Soğuk mağduriyetin oluşturulmaması için LGS’nin ertelenmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Yerel seçimlerde küçük ilçeler olsa bile bu tarz yenilenmeler olduğunu daha önceki yıllarda gördük. Dolayısıyla da pazar günü gerçekleşecek seçimler sonrasında da yine itirazların olacağını biliyoruz. Türkiye genelinde LGS'nin o tarihte yapılması o yüzden pek mümkün gözükmeyebilir. Milli Eğitim Bakanlığı da bu durumu gözden geçirerek sınavı bir sonraki haftaya ertelemesi de imkansız. Çünkü o hafta TYT-AYT var yani YKS. Öyle bir seçenek de imkansız. Dolayısıyla LGS'nin, YKS'den sonraki haftaya alınması en mantıklı seçenek olarak görünüyor. YSK takvimi de sıkışık. Bu durumda ne karar alınacaksa hemen açıklanmalı. Mağduriyet oluşturulmamalı”

VELİ VE ÖĞRENCİLER TEDİRGİN OLDU

Bu durum hem velileri hem de öğrencileri son derecede tedirgin etti. Çünkü MEB’in yayımladığı takvimin detaylarına göre 8’inci sınıf öğrencileri için düzenlenen LGS’nin tarihi 2 Haziran 2024 Pazar günü olarak açıklanmıştı. Seçim sonuçlarının iptal edilip, seçimin tekrarlanması halinde okullara sandıklar tekrar kurulacak. Bu durumun sınav gününe denk gelmesi veli ve öğrencileri tedirgin etti.