MEB’den gece yarısı son dakika duyurusu! 5, 6, 7, 8. sınıflar için yeni ZORUNLU oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir haber geldi. Son dönemlerde farklı eğitim kademeleri için yaptığı yenilikleri duyurmaya devam eden MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 5,6,7,8. sınıflar için zorunlu olan yeni durumu duyurdu!
MEB’den gece yarısı son dakika duyurusu! 5, 6, 7, 8. sınıflar için yeni ZORUNLU oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, almış olduğu kararında bu yıldan itibaren okutulmak üzere ilkokul seviyesi için 16, ortaöğretim seviyesi için de 18 seçmeli dersi öğrencilerin kendi isteklerini bıraktıklarını belirtti.

ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Bunun yanı sıra “Sosyal sorumluluk programı” hakkında da merak edilenleri aktaran Bakan Tekin, bu program ile öğrencilerin sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti anlayışının geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Ortaöğretim süresi boyunca yani 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar için en az 40 saatlik bir sosyal sorumluluk programı çalışma zorunluluğunun getirildiğini belirtti.

2832234-810x458.jpg

“BİRİNCİL VAZİFEMİZDİR”

Bakan Tekin, açıklamasının devamında medeniyetin yeni nesillere aktarılmasının ancak dilin korunması ve geliştirilmesi ile olabileceğini ifade ederek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Eğitimciler olarak hepimizin öncelikli görevi, miras aldığımız medeniyetimizi idrak ederek milli kültür şuuruyla dilimize sahip çıkmaktır. Yerli ve milli kültür değerlerimizi evrensel bakış açısıyla harmanlayarak yeniden inşa etmeliyiz. Teknolojik gelişimlerin, yaşanan dönüşümlerin ve dijitalleşmenin hayatımızın her alanını etkilediği bu hızlı akan çağda, dilimizi tüm özgünlüğüyle muhafaza etmek birincil vazifemizdir”

6 ŞUBAT’IN YARALARI SARILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sözlerine devam ederken, ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depremindeki hasarın giderilmesi için Bakanlık olarak faaliyetlerine devam ettiklerini ve pek çok alanda kapsamlı faaliyetlerin yapıldığını da ifade etti. Bugüne kadar deprem bölgesinde yaklaşık olarak 45 bin dersliğin bu yıl için hazır hale getirildiğinin de altı çizildi.