MEB’den gece yarısı ara tatil kararı! İlkokul, ortaokul ve liselerin tamamını KAPSIYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından okullardaki ara tatile ilişkin önemli bir açıklama geldi. İlkokul, ortaokul ve liselerin tamamını kapsayacak karara ilişkin merak edilenler açıklandı! İşte MEB ara tatil açıklaması ve detaylar
MEB’den gece yarısı ara tatil kararı! İlkokul, ortaokul ve liselerin tamamını KAPSIYOR

Aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerinin kaldırılmasına ilişkin hem öğrencilerin hem de velilerin beklediği açıklamayı yaptı. İkinci dönemde olmayacak gibi durduğunu ifade eden Bakan Tekin’in açıklamaları şu şekilde:

“Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün akşam TRT Haber özel yayınında merak edilen soruları yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2024 BÜTÇESİNDEN SONRA BELİRLENECEK

Bakan Tekin, yaptığı açıklamasında 2024 bütçesinin TBMM’de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sayının belirleneceğini ifade ederek, “2023 yılı için atama bahar aylarında yapıldı ve eylül başı itibarıyla 45 bin arkadaşımız aramıza dahil oldu. 4 bin civarı da e-KPSS üzerinden yapılan atamalar oldu. Dolayısıyla 50 bine yakın arkadaşımız başlamış oldu. 2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanımızla koordineli bir şekilde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

bakan-tekin-ara-tatillerin-kaldirilmasi-gundemimizde-yok.jpg

İLDEKİ MEVSİM DURUMUNA GÖRE ARA TATİL

Bir dönem okullardaki ara tatilin kaldırılacağına dair söylentiler mevcuttu. Konu ile ilgili Bakan Tekin, bu duruma da değinerek, illerdeki mevsim durumuna göre ara tatil tarihlerinin revize edilebileceğini belirtti. Ara tatillerinin kaldırılmasının henüz gündemde olmadığını ifade eden Tekin şunları söyledi:

“Şöyle bir tablo var. Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz. Bir anket falan yapmıyoruz. Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor”

ARA TATİL NE ZAMAN?

Kasım ara tatilini geride bırakan öğrenciler, önümüzdeki aylarda ara tatilin hangi tarihler arasında olabileceğini merak ediyor. 2024 yılında ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler bu ara tatilden önce 22 Ocak – 2 Şubat 2024 tarihleri arasında sömestr tatilini yapacak.