MEB’den bu sefer veliler için YENİ KARAR GELDİ! Bundan sonra böyle yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu sefer öğrenciler için değil veliler için yeni bir karar geldiği açıklandı. Bakanlık, her yıl daha verimli bir eğitim sunulabilmesi adına çeşitli konularda karar almaya devam ediyor. İşte MEB'den yeni karar!
MEB’den bu sefer veliler için YENİ KARAR GELDİ! Bundan sonra böyle yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin, pek çok Batı ülkesinde uygulanan bir çalışma kapsamında yeni bir kararın uygulamaya sokulduğunu duyurdu. MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü öğretmen veli görüşmeleri için yeni bir uygulama geliştirdi. Buna göre veli randevu sistemi devreye giriyor. Uygulamaya ilişkin detaylar ve merak edilenler haberimizde

ÖĞRETMENLERİN ZAMAN AÇISINDAN DAHA UYGUN

Yeni devreye alınacak uygulamaya göre veli randevu sistemi kapsamında daha verimli bir süreç geçirilebileceği ifade ediliyor. Bu sistem sayesinde veli görüşmeleri için öğretmenlerin uygun zamanı bulunacak ve görüşmeler daha kapsamlı bir şekilde yapılabilecek.

E-DEVLET ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPILABİLECEK

Veliler okulun sitesinden kendi e-devlet ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek. Sistem üzerinde öğretmenlerin tek tek boş zamanları tespit edilecek. Veliler de bu boş zamanları değerlendirerek randevularını oluşturabilecek.

ekran-goruntusu-2024-03-23-155514.png

CUMA GÜNÜ ÖĞLE SAATİNE KADAR SİSTEM AÇIK

Aktarılan haberin detaylarına göre randevu alınacak haftadan önceki Cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacağı belirtildi. Buna göre öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bilgilendirecek.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada okul randevu sisteminin artık hizmete gireceğini açıklandı. Okul Randevu Sistemi’ne giren veliler için şu açıklama yapıldı:

“Randevularınızı kolayca yönetebileceğiniz ve eğitim sürecinizde iletişimi güçlendirecek bir platforma hoş geldiniz. Velisi bulunduğunuz çocuğunuzun öğretmeniyle doğru zamanda görüşmenizi ve gelişimini takip etmenizi kolaylaştırmak için buradayız”

Aktarılan haberin detaylarına göre veliler sistem üzerinden giriş yapacak. Randevu talep edebildiği aktif ve eski randevularını da bu sistem üzerinden görebilecekler. Günü gelmeyen randevular da bu sistem üzerinden iptal edilecek.