MEB'den 81 ilde geçerli SON DAKİKA kararı! Tüm dersler İPTAL OLDU ilkokul ortaokul lise öğrencileri

Öğrenciler yaz tatili için geri sayıma başlarken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde geçerli yeni bir son dakika kararı daha duyurdu. Tüm okullarda ve kademelerde dersler 1 hafta iptal edildi.
MEB'den 81 ilde geçerli SON DAKİKA kararı! Tüm dersler İPTAL OLDU ilkokul ortaokul lise öğrencileri

MEB'den 81 ilde geçerli SON DAKİKA kararı! Tüm dersler İPTAL OLDU ilkokul ortaokul lise öğrencileri - Milli Eğitim Bakanlığı bu sene için yılın son dokunuşlarını yaparken 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılı için de çalışmalara başladı. Öğrenciler yaz tatili için geri sayıma geçerken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren yeni bir kararı daha duyurdu.

Milyonlarca öğrencinin gireceği LGS ve YKS sınavı ile stres başlarken öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir karar aldı. Okulların kapanmasına sayılı günler kala yaşanan boş ders sorunu çözüldü. MEB tarafından alınan karar 81 ilde il ve ilçe MEB müdürlüklerine gönderilerek tüm okullarda dersler 1 hafta iptal edildi.

OKULLARDA SON HAFTA DERS İŞLENECEK Mİ, DERSLER BOŞ MU GEÇECEK?

Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Önümüzdeki hafta itibarıyla da okullarımızda öğretmenlerimizin yürüttüğü diğer idari işlemler sebebiyle çocuklarımız, öğrencilerimiz biraz o haftayı boş geçiriyorlardı. Aynı şekilde bahar yarıyılının sonunda, yani haziran ayında da benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalıyorduk. O son bir haftalar genellikle çocuklarımızın çok dolu dolu geçiremedikleri bir dönemdi.

yusuf-tekin-aciklama.jpg

Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili bir adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca devam ettikleri, yarıyıl boyunca edindikleri kazanımları gündelik hayatında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz. Önümüzdeki hafta bütün okullarımızda bilgi yarışmalarından münazaralara kadar, halk oyunları etkinliklerinden şiir, hikaye, roman ve benzeri okuma ve bunları yorumlama etkinliklerine kadar şenlik havasında geçmesini istiyoruz" diyerek son 1 hafta tüm derslerin iptal edildiğini ve etkinliklere yer verileceğini belirtti.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2024, YAZ TATİLİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Hem öğrenciler, hem öğretmenler hem de veliler okullarda son ders zilinin çalacağı tarihi araştırmaya başlamıştı. MEB tarafından yayımlanan takvim doğrultusunda okullarda son ders zilinin çalacağı tarih 14 Haziran 2024 olarak uygulanacak. Bu tarih değişmeyecek ve yaz tatilinin uzaması ya da kısalması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bir plan değişikliğine gidilmediği takdirde okullar 9 Eylül 2024 günü açılacak.