MEB'den 2024 2025 eğitim yılı için yeni karar! SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR müfredat değişikliği geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son dakika açıklamaları ile büyük yankı uyandırmaya devam ederken 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı için yeni müfredat kararı ilan edildi. Sil baştan değişiyor...
MEB'den 2024 2025 eğitim yılı için yeni karar! SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR müfredat değişikliği geliyor

MEB'den 2024 2025 eğitim yılı için yeni karar! SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR müfredat değişikliği geliyor - Yeni kurulan hükümütte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin görevi başına gelir gelmez pek çok radikal karara imza atmıştı.

Sınıf tekrarı, açık liseye geçişin zorlaşması, devamsızlıktan kalma gibi pek çok konuda büyük tartışmalara neden olan çok sayıda karara imza atan Bakan Tekin'in aldığı kararların bazıları büyük tepki çekmişti. Özellikle de açık liseye geçişin zorlaştırılması çocukları üniversite sınavına girecek olan ailelerin tepkisini çekmişti. Bakan Tekin yeni kararını duyurdu...

MEB MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ 2024! YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK, DERS SAATLERİ KISALACAK MI?

Ders içerikleri sadeleşecek, saatlerde değişiklik olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni öğretim programına ilişkin çalışmanın sonuna geldi. Yeni müfredat bu ay açıklanacak. Uygulama, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda başlayacak. Yeni müfredatın sloganı; 'İyi insan yetiştirmek' olacak. Güncellenen müfredatla birlikte ders içerikleri de değişecek.

Konular sadeleştirilecek. Öğrencilerin, öğrendikleri bilgileri günlük hayatta kullanmalarının önü açılacak. Yeni müfredatta, 'Bütünleşik Eğitim Modeli' esas alınacak. Öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen sistem oluşturulacak.

Okullarda eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri tarafından yeni projeler geliştirmeye teşvik edilecek. 2024 - 2025 eğitim öğretim yılından itibaren artık MEB tarafından uygulamaya alınacak olan yeni müfredat kapsamında öğrenciler için seçmeli ders sayıları da arttırılacak. Böylelikle her öğrencinin kendi ilgi alanında ilerlemesinin önü açılacak.