MEBBİS giriş işlemi nasıl yapılır? MEBBİS ekranı

Milyonlarca öğrencinin sınav notları, devamsızlık gibi bilgilerine kolayca ulaşmayı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim ile ilgili işlemleri daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilmek için MEBBİS adı verilen Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemlerini devreye soktu.
MEBBİS giriş işlemi nasıl yapılır?  MEBBİS ekranı

MEBBİS sistemine ” https://mebbis.meb.gov.tr/default.aspx ” adresinden giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Sizden kullanıcı adı ve parola isteyecek olan ekrana gerekli bilgileri girdikten sonra yapmak istediğiniz işleme başlayabilirsiniz.

İlerleyen teknoloji ile birlikte günlük yaşantıda vatandaşlar için kolaylık sağlayacak birçok uygulamanın yanı sıra MEBBİS'de hizmete girerek devlet kurumlarında da bu kolaylığı sağladı. Öğrenciler için ne kadar önemliyse veliler için de bir o kadar önemli olan bu uygulama sayesinde veliler artık velisi oldukları öğrencinin notlarını, devamsızlık durmunu, durum değerlendirmelerini buradan da takip edebiliyorlar.

MEBBİS nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri, Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim ile ilgili sunulan hizmetlerin toplamına denmektedir. En bilindik olarak e-okul sistemi de MEBBİS tarafından sunulur. 2007 yılından beri kullanımda olan MEBBİS e-devlet sisteminin içinde hizmet vermektedir.

MEBBİS ile hangi işlemler gerçekleştirilebilir?
E-Yatırım İşlemleri
Personel İşlemleri
Halk Eğitim İşlemleri
E-Okul, E-Taşınır
Açık Öğretim Kurumları İşlemleri
E-Akademi İşlemleri
E-Yurt İşlemleri
E-Burs İşlemleri
Evrak İşlemleri

MEBBİS şifresi nasıl alınır?
MEBBİS şifresini unutan ya da giriş yapamayan kullanıcılar https://mebbis.meb.gov.tr adresinden şifremi unuttum yazan yere tıklayarak yeni şifre oluşturabilirler. Şifrenizin sadece numaralardan veya sadece harflerden oluşmamasına, harf, numara ve noktalama işaretlerini içermesine dikkat ediniz.

MEBBİS modülleri
Devlet kurumları modülü
MEİS modülü
Denetim planlama modülü
Kitap seçim modülü
Sosyal tesisler modülü
Kurum standartları modülü

MEBBİS öğretmenalan değişikliği başvuruları
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre öğretmenlerin alan değişikliği ön başvuruları 9-13 Aralık arasında gerçekleştirilecek. Lisans mezuniyetine bağlı olarak başvuruda bulunacaklar, değiştirmek istedikleri alana ilişkin mezuniyet bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'ne (MEBBİS) işletecek.