MEB SON DAKİKA yeni tatil açıklaması yaptı! Okullarda yaz tatili bu tarihte başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika yeni tatil açıklaması yaptı. Okulların kapanacağı tarih kesinleşti işte ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri için yaz tatili açıklaması!
MEB SON DAKİKA yeni tatil açıklaması yaptı! Okullarda yaz tatili bu tarihte başlayacak

MEB SON DAKİKA yeni tatil açıklaması yaptı! Okullarda yaz tatili bu tarihte başlayacak - Milyonlarca öğrenci okulların kapanacağı tarihi merakla yakından takip etmeye devam ederken okulların bir hafta erken kapatılacağı haberleri gündemi meşgul etmişti. "Yaz tatili bir hafta erkene çekildi" haberleri gündemi meşgul ederken konu hakkında yaşanan tartışmalara MEB son noktayı koydu.

Türkiye genelinde tüm öğrencileri yakından ilgilendiren tatil kararı hakkında son dönemde yaz tatili bir hafta erkene çekildi, okulların açılış tarihi ileri çekildi, yaz tatili kısalıyor gibi çok sayıda açıklama bulunuyordu. Konu hakkında beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada MEB takvimi için bir değişiklik yapılmayacağı ifade edilirken okulların kapanış tarihi kesinleşti.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, YAZ TATİLİ 2024 HANGİ TARİHTE BAŞLIYOR SAYAÇ?

Okulların açılış ve kapanış tarihi yakından takip edilirken milyonlarca öğrenci bu yaz tatilinin başlayacağı tarihi yakın takip altına almıştı. Hatırlanacağı üzere MEB tatilleri birleştirme kararı almış, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öğrencilerin ara tatili ile birleştirilmişti. Kurban Bayramı tatili ise okulların kapanış tarihine denk getirilmiş ve öğrenciler bu ekstra tatil hakkını da kaybetmişti.

meb-takvimi.jpg

Hatırlanacağı üzere okullarda ilk ders zili 11 Eylül 2023 tarihinde çalmıştı. Öğrenciler 13-17 Kasım tarihleri arasında birinci ara tatili yaşarken yarıyıl tatili ise 22 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında verilmişti. 5 Şubat 2024 tarihinde başlayan ikinci dönemde Ramazan Bayramı tatili ile birleştirilen 2. dönem ara tatili 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

2023-2024 eğitim öğretim döneminin son ders zili ise 14 Haziran 2024 Cuma günü çalacak. Böylelikle öğrenciler bir dönemi daha tamamlayacak ve 16 Haziran Pazar günü ise Kurban Bayramı tatili kutlanacak. Ancak öğrenciler yaz tatilinde oldukları için bu ekstra tatilden yararlanamayacaklar.