MEB SON DAKİKA 2. dönem duyuru! Fişi çekildi 81 ilde KAPATMA kararı ilkokul ortaokul lise hepsi etkilenecek

Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul 1, 2, 3, 4, ortaokul 5, 6, 7, 8, lise 9, 10, 11 ve 12. sınıfların tümüne etkileyecek son dakika kararı aldı. Hemen kontrol edin kapanacak!
MEB SON DAKİKA 2. dönem duyuru! Fişi çekildi 81 ilde KAPATMA kararı ilkokul ortaokul lise hepsi etkilenecek

MEB SON DAKİKA 2. dönem duyuru! Fişi çekildi 81 ilde KAPATMA kararı ilkokul ortaokul lise hepsi etkilenecek - Milli Eğitim Bakanlığı peş peşe yeni kararlar almaya devam ederken bu kararlardan bir yenisi daha uygulamaya alındı. Yeni kurulan hükümette Mahmut Özer'den koltuğu alan Yusuf Tekin çok tartışılan kararlara imza atmayı sürdürüyor.

Göreve gelir gelmez sınıf tekrarı, açık liselere geçiş, Türkçe ders puanı gibi çok sayıda konuda düzenlemeye giden Yusuf Tekin 81 il genelinde yeni kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında merdiven altı olarak tabir edilen ruhsatsız etüt merkezleri, ödev merkezleri ya da kurslar gibi farklı isimlerle işletilen kursların tümünün kapatılacağı ilan edildi.

MEB DUYURU SON DAKİKA! 81 İLDE HEPSİ KAPATILACAK...

MEB'in resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruda "Bilindiği üzere Bakanlığımız, öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için merdiven altı yapılara karşı mücadelesini sürdürmektedir.

kapatma-karari.jpg

Bu kapsamda kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan liselere ve üniversitelere hazırlık kursu adı altında çevrim içi (online) eğitim verdiği iddiasıyla faaliyet gösteren sitelere karşı öğrenci ve velilerimizin çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için izinsiz faaliyet gösteren bu tip yapılara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Buna karşı Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren özel kurs/uzaktan öğretim kursların listesine https ://ookgm.meb. gov.tr/kurumlar. php?=kurs adresinden ulaşılabilir" diyerek kaçak olarak hizmet veren tüm kursların 81 il genelinde kapatılacağı ifade edildi.

KAÇAK KURS MERKEZİ OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILACAK?

Velilerin çocuklarını kurs ve etüt merkezlerine yazdırırken ödeme yapmadan önce sonradan mağdur olmamak adına mutlaka MEB'in resmi sitesi üzerinden sorgulama yapması gerekecek. Sorgulamada adı çıkmayan tüm kurs merkezleri ve etütler kapatılacak.