MEB duyuru SON DAKİKA! İlkokul Ortaokul Lise 81 ilde resmen YASAKLANDI uymayan CEZA alacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son dakika açıklaması yaparak 81 il genelinde alınan yasak kararını açıkladı. Uymayan öğrencilere ceza yağacak!
MEB duyuru SON DAKİKA! İlkokul Ortaokul Lise 81 ilde resmen YASAKLANDI uymayan CEZA alacak

MEB duyuru SON DAKİKA! İlkokul Ortaokul Lise 81 ilde resmen YASAKLANDI uymayan CEZA alacak - Yeni kurulan hükümette görevi Mahmut Özer'den devralarak koltuğa oturan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin peş peşe kritik kararlara imza atmaya devam ediyor.

Göreve gelir gelmez yaptığı sınıf geçme ve açık öğretime geçiş kuralları değişiklikleri ile büyük yankı uyandıran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 81 il genelinde geçerli olan yeni yasak kararını duyurdu. Karar tüm kademelerde ve illerde geçerli olacak. Uymayan öğrenciler ceza alacak.

MEB'DEN SON DAKİKA DUYURUSU! BAKAN TEKİN YENİ YASAK KARARI AÇIKLADI...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğrencilerin cep telefonları hakkında yeni alınan kararı açıkladı. Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamasında "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız.

okullarda-cep-telefonu-yasagi.jpg

Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil" diyerek okul içerisinde cep telefonlarının yasaklanacağını, okul dışında da dijital ortamlarda zaman geçirilmesine neden olacak ödevlerden kaçınacaklarını ifade etti

OKULLARDA CEP TELEFONU YASAK MI, ÖĞRENCİLERİN OKULA CEP TELEFONU GETİRMESİ YASAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama ile öğrencilerin sınıflara cep telefonu ile girmesi resmen yasaklanmış oldu. Ancak bazı okullarda özellikle de servisle gidip gelen, okuldan sonra dershaneye ya da etüt merkezlerine giden çocukların özel durumları göz önüne alınarak okula cep telefonu getirmelerine izin verildi. Bu çocuklar cep telefonlarını okul yönetimine ve rehber öğretmene teslim ederken okul çıkışı yine buradan teslim alıyorlar. Yine özel okullarda da rehber öğretmenler tarafından cep telefonları toplanıyor ve çıkışlarda yine öğrencilere teslim ediliyor.