MEB'den açıklama bekleniyor! Okullarda 4 gün ders, 3 gün tatil modeli: Öğrenciler dikkat

Türkiye genelindeki okulların büyük bir kısmı açılırken, bazı deprem illerinde okullar hala faaliyete geçemediği biliniyor. Bir de yeni eğitim modeli hakkında yeni iddialar gündeme gelmeye başladı.
MEB'den açıklama bekleniyor! Okullarda 4 gün ders, 3 gün tatil modeli: Öğrenciler dikkat

Geçtiğimiz yıllarda hayatımızı etkileyen koronavirüs salgını ve sonrasında 6 Şubat’ta yaşanılan deprem felaketi sonrasında eğitimin aksamaması gerektiği belirtildi ve ses getiren yeni eğitim modeli tartışılmaya başlandı.

OKULLARDA YENİ SİSTEM

Hayatımızda yaklaşık 2-2,5 yıl var olan koronavirüs salgınında tüm dünya genelinde okullar uzun bir süre kapatılmış eğitim online olarak devam ettiği hatırlanıyor ve bu durumda sadece öğrenciler değil aynı zamanda çalışan veliler ve öğretmenler de zorlandığı hatırlanıyor. Bununla beraber deprem nedeniyle bazı illerde okulların tatil edildiği ifade edildi. Dünyada ise yeni eğitim modelinin ayrıntıları araştırılıyor. Bu eğitim modelinin ise ses getirdiği paylaşıldı.

Bilindiği gibi haftada 5 gün okul 2 gün tatil sistemi uygulanıyor ve kişilerin aileleri ile daha fazla vakit geçirmesi ve sosyalliklerini attırabilmeleri adına bazı ülkelerde mesai günü 4’e indirildiği paylaşıldı. Bazı ülkelerde ise bu sistem eğitim için de uygulanıyor Finlandiya'da hayata geçen 4 gün okul 3 gün tatil uygulamasından verim alındığı belirtilerek bu modelin Türkiye'de de fayda sağlayabileceği aktarıldı.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ 

Bu konu ile ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmadı ancak sistemin önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Türkiye'de de uygulanması bekleniyor. Eğitim modeli hakkında bir duyuru yapılırsa okuyucularımızı hemen haberdar edeceğiz.