Matematik Öğretmeninin 10 Altın Kuralı

Matematik öğretmeninin uyması gereken kurallar  daha iyi sonuçlar almak için önemlidir.
Matematik Öğretmeninin 10 Altın Kuralı

Matematik soyut ders olduğu için öğretirken zorlanma olabilir.

Matematik Öğretmenlerinin En Önemli Kuralları

Matematik öğretmeninin 10 altın kuralı  ile öğrencilerden başarılı sonuç alabilirsiniz.

  1. Matematiği öğretme işleminin zor bir iş olduğunu baştan kabul etmeniz gerekir.  öğrencilere her zaman daha fazla vermme düşüncesinde olmanız gerekir.
  2. Kendinizi yenileyerek öğretmeniz ve geliştirici çalışmalar yapmalısınız.
  3. Öğrenciler matematiğe karşı ön yargılı olabilir. Bu nedenle sevmeyenlerin de olduğu bir ders olduğunu kabul etmeniz gerekir. Ayrıca sevmedikleri için baskı yapmamalı, onlara şevkat  göstermelisiniz.
  4. Ders verdiğiniz öğrencilerin değeri, matematik dersi ile sınırlı olmamalıdır. Yani başarısız olan öğrencilere de değer vermeniz gerekir.
  5. Öğrencilerden gelen her  soruya saygı duymanız gerekir. onlardan saygı görmek için bunu yapmanız gerekir.
  6. Matematik öğretmenlerinin dikkat etmesi gereken bir kural,  gelen sorulara farklı açılardan yanıt vererek anlaşılmasını sağlamaktır. Öğrenciye en iyi anlayacağı şekilde anlatmanız gerekir.
  7. Öğrencilere kapasiteleri ve öğrenme yöntemlerine göre ders anlatmaya çalışmak gerekir. özel derslerde buna daha çok önem verilebilir.
  8. Bazı öğrencilerin özel çalışmaya ihtiyacı olaiblir. Bunun takibini yapmak gerekir.
  9. Matematik öğretmenleri ders anlatırken  öğrencilerin ne bilip bilmediğini tespit etmeye çalışmalıdır. Yani anladınız mı diyerek geçiştirici bir tavır olmaması gerekir. anladınız mı sorusuna bütün öğrenciler anlamasalar da anladık deme eğilimindedir. Ayrıca anlamadıkları yeri sormaya üşenirler.
  10. Matemetik öğretirken, öğrencilerin derse karşı bakış açılarını değiştirecek ödevler verilmelidir. Ders anlatırken de buna önem vermek gerekir. Yani bir formülü anlatırken onun kökenlerine inmek,  somut cisimlerle anlatmak ya da uygulamalara ağırlık vermek bu açıdan faydalı olabilir. Yorumlarının gelişmesi için de bazı çalışmalar yapabilir ve dersi daha çok sevmelerini sağlayabilirsiniz.