Manisa Salihli'de çiftçiler için uygulamalı budama eğitimi verildi

Zeytin ve bağ üretimi konusunda Türkiye'nin gözdesi olan Manisa'da çiftçilere yönelik yeni eğitim programları devam ederken bunlardan biri de Salihli'de düzenlendi.
Manisa Salihli'de çiftçiler için uygulamalı budama eğitimi verildi

Dünyada artan nüfus ve her geçen gün etkileri daha fazla hissedilen iklim değişikliği beraberinde kuraklık ve kıtlık riskini de arttırırken Türkiye tarıma yatırıma ağırlık vermişti. Tarımın desteklenmesi için pek çok program hayata geçirilirken Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de illerde ve ilçelerde eğitim programlarını arttırmıştı.

Eğitim programları ile çiftçilere üretimi arttıracak yeni bilgiler aktarılmaya çalışılırken Manisa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, uygulamalı zeytin ve bağ budama eğitimi verildi. Söz konusu eğitim Salihli'ye bağlı olan Kabazlı, Kemerdamları, Kordon ve Kapancı mahallelerinde yaşayan çiftçilere verilirken eğitim programlarına devam edileceği ifade edildi.

UYGULAMALI BUDAMA EĞİTİMİ VERİLDİ!

Manisa’nın Salihli ilçesinde çiftçilere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, uygulamalı zeytin ve bağ budama eğitimi verildi. Salihli’ye bağlı Kabazlı, Kemerdamları, Kordon ve Kapancı mahallelerinde gerçekleştirilen eğitimlerde, çiftçilere zeytin ve bağ budama eğitimi, teorik ve uygulamalı şekilde anlatıldı.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretimi merkezleri arasında yer alan ve bağları ile öne çıkan Manisa'da düzenlenen eğitimler ile üretim miktarının arttırılması amaçlanıyor. Ekipler bu amaçla bağ ve zeytin buğdama işlemlerinde kullanılması gereken teknikleri aktarırken doğru bilgilerin öğrenilmesinin öneminin altı çizildi.