Liselere Kayıt Nasıl Yapılır?

8.sınıf öğrencilerinin katılacağı, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları tamamlandı. 22 Mayıs tarihinde sınava giriş belgelerini alacak öğrencilerin liseye kayıt nasıl yapılır sorusunun cevabını merak etmesi olağan.
Liselere Kayıt Nasıl Yapılır?

2 Haziranda yapılacak olan bu sınav 22 Haziran tarihinde açıklanacak ve öğrencilerin sınav sonrası kayıtlarını nasıl yapacağı oldukça önemli.

Kayıt için gerekli detaylar aşağıda verilmiştir.

Liseye Kayıt İçin Gerekenler

Tercih sonuçlarının açıklanması ile kayıt işleminin hangi tarihler arasında yapılması gerektiği bilgisi verilir. Bu tarihler arasında mutlaka, belgelerinizi eksiksiz şekilde tamamlayarak kayıt işleminizi yapmanız gerekecektir. İstenen belgeler genel olarak aşağıda verilmiştir. Bunun dışında belge talep edilmesi ise liseden liseye değişebilir diyebiliriz.

Belgeler;

  • İlköğretim diplomasının aslı lise kaydında gereken belgeler arasında yer almaktadır.
  • Kayıt yaptıracağı liseyi kazandığını gösteren belge temin edilmelidir.
  • 10 TL’lik posta pulu alınmalıdır.
  • 4 adet mektup zarfı istenir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı gerekiyor.
  • Kesin kayıt zarfı (Okula gittiğinizde, okul aile müdürlüğünden alacaksınız.)
  • Kayıt işleminiz için anne ya da babanızdan birinin olması yeterlidir.
  • Bazı liselerde kağıt da istenebilir.

Çalışma Saatleri İçinde Başvuru;

Okullar hangi saatler arasında kayıt kabul ettiğinin açıklamasını yapmaktadır. Genel olarak 09.00’da başlayan kayıt işlemlerinin 18.00’a kadar sürmesi düşünülüyor. Öğle arasında ise kayıt kabulü olmayacaktır. Bunları bilerek hareket ettiğiniz sürece sorun yaşamadan lise kayıt işleminizin sorunsuz şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Yukarıda verilen belgelerin temin edilmesi ve çalışma saatleri içinde kayıt talebinin zorunlu olduğunu bilmelisiniz. Kayıt için gerekli belgeler adı altında yapmış olduğunuz aramalar sonucunda elde ettiğiniz bilgiler önemlidir. Kazandığınız okulun resmi internet sitesinde gerekli olan belgelerin duyurulması söz konusudur. Oradan net bilgi alarak da kayıt işleminizin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.