Lise Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lise nakil başvurusu öğrencilerin çeşitli nedenlerle ve kanallarla yaptığı bir uygulamadır. E okul ve e devlet kanalları üzerinden lise nakil başvurusu yapmak için MEB geçiş dönemlerine göre başvuruları tamamlamak gerekecektir.
Lise Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lise Nakil İşlemleri Ne Zaman Yapılıyor?

Lise nakil işlemleri için tam tarih MEB tarafından her dönem açıklanmakla beraber genellikle dönem sonlarında olmaktadır.

Birinci dönem bitmeden önceki son 2-3 hafta içerisinde başlamaktadır. Sonlandığı dönem ise ekim sonuna kadardır. Bu süre birinci dönem için geçerlidir.

İkinci dönem lise nakil başvurusu yapmak için, ikinci yarı yıl başlangıcından itibaren şubat sonuna kadar nakiller gerçekleşmektedir.

Yılsonu sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanması ardından nakil vs. işlemleri süreci başlamaktadır. Belirsiz durumlarda okul müdürlüklerine durum sorgulaması için başvuru yapılabilir. Diğer zamanlarda yapılacak nakillerde istisna durumlara özel dilekçe doldurulması gerekmektedir. Okul müdürlükleri onayı alınarak nakil süreci tamamlanır.

MEB Nakil | E Devlet Öğrenci Nakil İşlemleri

MEB nakil işlemleri turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi sayfası üzerinden güncellenerek gerçekleşmektedir. Öğrenci velisi olan kişi, sorumlu olduğu öğrenci adına e devlet hesabı üzerinden geçiş başvurusunda bulunabilmektedir.

E devlet arama çubuğunda öğrenci nakil işlemleri yazıldığında karşınıza çıkan uygun bölmeyi tıklamalı ve yönlendirmeleri takip etmelisiniz.

Velisi olduğunuz bir öğrenci yoksa ve kayıt dışı bir durum varsa nakil işlemleri gerçekleşememektedir.

E devlet kayıtlarında nakil başvurusu için gereken temel bilgilerin kaydı lazımdır. Öğrencinin reşit olması veya adres değişiklikleri gibi nedenlerle sistemde kayıtlarda değişiklikler olabilmektedir. Yeniden tanımlama için bilgi güncellemesi yolunu deneyebilirsiniz.

E Okul Nakil Başvurusu 2022

E okul nakil başvurusu yapmak için e-okul.meb.gov.tr/ adresinde giriş ve yönlendirme ile sonuç alabilirsiniz. E okul nakil başvurusunda lise nakil aramanızdan sonra karşınıza çıkan bölüme tıklayarak ilerlemeniz gerekecektir. Çeşitli duyuruları da takip edeceğiniz alanda faydalı bilgileri de edinme imkanınız olacaktır.

Puana Göre Lise Nakil İşlemleri

Nakil başvurularında puan sıralamasında üstten başlayarak nakiller gerçekleşmektedir. Onuncu sınıf nakilleri ve diğer dönem lise nakil başvurusu süreçlerinde değişiklikler olabilmektedir. MEB taban puan sıralaması kapsamında nakilleri yaparken gerekçe değerlendirmesini de dikkate almaktadır.