LGS giriş yerleri 2024 | LGS giriş yerleri sorgulama ekranı açıldı

LGS giriş yerleri öğrenciler tarafından bu haftanın en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. Aktarılan son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı LGS giriş yerlerini açıkladı. LGS giriş yerleri sorgulama ekranı erişime açıldı! İşte detaylar
LGS giriş yerleri 2024 | LGS giriş yerleri sorgulama ekranı açıldı

Haziran ayının gelmesi ile birlikte hem öğrenciler hem de veliler LGS sınav giriş yerlerini merak etmeye başladı. Az önce MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre LGS 2924 giriş ekranı açıladı. Peki, LGS sınav giriş yeri sorgulama nasıl yapılacak?

Liselere Geçiş Sistemi için hem veliler hem de öğrenciler heyecanlı bir şekilde sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. MEB az önce LGS sınav giriş yerlerini açıkladı. Sınav ise 2 Haziran Pazar günü uygulanacak. LGS birinci oturum 09.30’da ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

MEB takvimine göre LGS sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde adayların erişimine açılacak.

MEB DUYURDU

Az önce MEB resmi X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında LGS sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. Yapılan açıklama şu şekilde:

“LGS Kapsamındaki Merkezî Sınav Giriş Bilgileri Erişime Açıldı

2 Haziran'daki merkezî sınava yönelik sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgilere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşılabilecek”

ekran-goruntusu-2024-05-24-144127.png

LGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

LGS giriş belgesinin nasıl alınacağı da veliler tarafından merak ediliyor. Aşama aşama şunları uygulayabilirsiniz:

  • MEB’in sitesine giriş yapın.
  • Sisteme TC kimlik numaranız ve e-Okul sisteminin şifresi ile giriş yapın
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra Sınav Giriş Belgesi Bölümüne tıklayın
  • Sınav giriş belgesini kontrol ederek yazıcıdan çıktı alın.
  • Sınav giriş belgesinin renkli ya da siyah beyaz olması çok önemli değil. Çıktının okunaklı ve net olması önemlidir.

Sınav gününe kadar belgeyi güvenli bir şekilde saklayın. Bu belgenin üzerinde sınav giriş yerini, numaranız, sınav saati gibi pek çok önemli bilgi bulunmaktadır.