KYK tüm öğrencilere 450 TL ödeme yapacağını açıkladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Kredi Yurtlar Kurum (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler için deprem bölgesi özelinde bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu duyurdu.
KYK tüm öğrencilere 450 TL ödeme yapacağını açıkladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Türkiye'de 6 Şubat günü yaşanan deprem felaketinin ardından büyük bir yıkım yaşamış ve yaralarını sarmak için tüm ülke genelinde dayanışma seferberliği başlatılmıştı. Bu anlamda depremden etkilenen bir çok kesimde olduğu gibi genç öğrenciler de büyük bir mağduriyet yaşadılar.

KYK tüm öğrencilere 450 TL ödeme yapacağını açıkladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin- Eğitimleri durma noktasına gelen ve şuanda MEB tarafından hala ara tatil uzatma sürecinde olan ve YÖK tarafından da üniversiteler genelinde erteleme kararlarının ardından öğrenciler için normalleştirme süreci yaklaşırken depremzede öğrencilerin maddi gelir sıkıntı durumları dolayısıyşa yeni bir çalışma yürütüldü.

ÖĞRENCİLERE GERİ ÖDENECEK

2023 yılı içerisinde 250 lira ve 450 lira aralığında olacağı açıklanan KYK yurt ödemelerine ilişkin olarak depremzede öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından KYK yurtlarında 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için ücret ödeyen öğrencilerin, ücretlerinin iade edileceğini, depremzede öğrencilerin ise hiçbir ücret ödemeyeceğini bildirdi.

Kasapoğlu resmi sosyal medya hesabınndan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vererek konuya son noktayı koydu:

“Sevgili gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımızda 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için ücret ödeyenlerin ücretleri iade ediliyor. 20 Şubat itibarıyla yurtta kalan gençlerimiz ücret ödemeye devam edecek olup depremzede öğrencilerimiz ise hiçbir ücret ödemeyecektir”

Yapılan açıklamaya göre 450 TL tutarında olan en yüksek tutarlı KYK yurt ücreti başta olmak üzere tüm ödenen miktarların geri ödeneceği teyit edilmiş oldu.