Kütahya'da arama kurtarma ekiplerine AFAD'dan eğitim desteği

Deprem riski yüksek iller arasında yer alan Kütahya'da arama kurtarma ekiplerine AFAD tarafından eğitim desteği sağlandı.
Kütahya'da arama kurtarma ekiplerine AFAD'dan eğitim desteği

Hem Kütahya hem de çevre illerde yaşanabilecek doğal afetlere hazırlık amacı ile kurulan Kütahya OSB Arama ve Kurtarma Ekibi çalışmalarına tüm hızı ile devam ederken AFAD ile yapılan işbirliği kapsamında yeni eğitim programı da tamamlandı. AFAD uzmanları tarafından verilen eğitimler kapsamında doğal afetlere daha hızlı ve etkili müdahale yapılması konusunda önemli adımlar atıldı.

AFAD'DAN KÜTAHYA ORGANİZE SANİYİ BÖLGESİ ARAMA KURTARMA EKİBİNE EĞİTİM DESTEĞİ!

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ve AFAD, acil durum ve doğal afetlerde etkin müdahale için işbirliği yapmaya devam ediyor. Kütahya OSB Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD'ın uzmanlarından aldığı eğitimlerle donanımlarını artırıyor.

egitim-2.jpg

Son olarak gerçekleşen eğitim programında, Kütahya OSB Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD binasında yetkililerden arama ve kurtarma teknikleri konusunda eğitim aldı. Doğal afetlerde etkin ve hızlı müdahale için kritik önem taşıyan bu eğitimler, ekibin afet anında görev alabilme kabiliyetini artırıyor.

egitim-10.jpg

Eğitim sürecinde, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan çeşitli ekipmanlar tanıtıldı ve uygulamalı olarak kullanıldı. Ekibin aldığı 6 günlük ilk eğitim programının ardından, devam edecek eğitimlerle birlikte, Kütahya OSB Arama ve Kurtarma Ekibi, sahip olduğu bilgi ve becerilerle her türlü doğal afet anında etkin bir şekilde görev alabilecek donanıma sahip olacak.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ve AFAD arasında sağlanan işbirliği memnuniyet yaratırken eğitimler kapsamında olası afetlerde yapılacak olan müdahalelerin hızlandırılması sağlanacak. Aynı zamanda eğitim alan ekipler AFAD'ın da yükünü azaltması ve destek sağlaması açısından büyük önem taşıyor.