Kütahya ORKUT ekipleri AFAD'dan eğitim aldı

Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ORKUT ekiplerine AFAD tarafından eğitim verildi. Ekipler deprem eğitimi aldılar.
Kütahya ORKUT ekipleri AFAD'dan eğitim aldı

Türkiye'de deprem riski olan iller arasında yer alan Kütahya'da depreme karşı tedbirler ve önlemler her geçen gün arttırılırken bu kapsamda Kütahya AFAD İl Müdürlüğü tarafından Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ORKUT ekiplerine eğitim programı düzenlendi. Düzenlenen programda ekiplere AFAD yetkilileri tarafından “Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” verildi.

KÜTAHYA'DA AFAD DEPREM ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİYOR!

Kütahya AFAD İl Müdürlüğü tarafından Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ORKUT ekiplerine AFAD İl Müdürlüğü tarafından “Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” verilmeye başlandığı bildirildi. Konuyla ilgili Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” ORKUT ekiplerimiz 1 teknik eleman, 2 Orman Muhafaza Memuru ve 8 işçi olmak üzere 11’er kişiden oluşmakla birlikte Kütahya 2 ve diğer İşletme Müdürlüklerimizden 1’er olmak üzere toplam 8 ekip oluşturulmuştur.

egdiin.jpg

Eğitimler 3’er günlük programlar halinde, 26 Şubat-09 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda toplam 88 kişiden oluşan ve gerekli eğitimleri almış personelimiz olabilecek bir deprem karşısında ilk müdahale ve diğer verilecek görevlere karşı hazır olacaktır. Depremde Hafif Arama Kurtarma Ekiplerimize, temel deprem bilgisi, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerek iş ve işlemler, binalara giriş teknikleri ve benzeri teorik eğitimin yanında yaralı taşınması, iple kurtarma, arama-kurtarmada kullanılan malzemeler, kişisel koruyucu donanımlar, deprem çadırı kurma konuları başta olmak üzere teknik konularda uygulamalı eğitim verilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ekiplerin belirli periyodlarla eğitimlere devam edeceği ifade edilirken bu yıl içerisinde yapılacak olan diğer uygulama eğitimlerinin de tamamlanmasıyla akreditasyon süreci başlatılacak. 2024 yıl sonuna kadar AFAD tarafından akredite edilen ekipler olası depremlere karşı bilinçli müdahaleler ile yarar sağlayacaklar.