Kütahya Gediz'de Altınkent Ortaokulu Erasmus onayı aldı!

Erasmus projelerinde Kütahya Gediz'de öncülük etmeye devam eden Altınkent İlk ve Ortaokulu yeni bir onay almayı daha başardı.
Kütahya Gediz'de Altınkent Ortaokulu Erasmus onayı aldı!

Gerçekleştirmiş olduğu projeler ile Erasmus onayı almayı başaran Altınkent İlk ve Ortaokulu yeni bir onay daha alarak bu başarısını sürdürdü. Geride bıraktığımız yılın Ekim ayında gerçekleştirilen Round-2 döneminde başvuru yapan okul 60 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

Söz konusu onay okulda büyük sevinç yaratırken okul amacını proje kapsamında öğretmen hareketliliği yaratmak olarak duyurdu. Öğretmenler proje kapsamında Siber Güvenlik, Bilinçli İnternet ve Teknoloji kullanımı konularında derinlemesine eğitim alma fırsatı elde edecekler.

GEDİZLİ ÖĞRETMENLER EĞİTİM ALACAKLAR!

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Erasmus projelerinde öncü kurum haline gelen Altınkent İlk ve Ortaokulunun bir Erasmus projesi daha kabul oldu. 2023 Ekim ayında Round-2 döneminde İtalya ulusal ajansına sunulan Portekiz, Almanya ve Türkiye ortaklı, “Expert Guide of the Dijital World” isimli Erasmus+ KA210 SCH projesi 60 Bin Euro hibe almaya hak kazandı. 249 proje arasında üst sıralamalarda yer alan proje, 99 puan gibi rekor bir rakamla İtalya Ulusal Ajansından geçerek hibe almaya hak kazandı.

gediz-1.jpg

Proje ile sadece öğretmen hareketliliği gerçekleştireceklerini vurgulayan Okul Müdürü Okan Karaca, “Hazırladığımız proje ile sadece öğretmen hareketliliği yapılacak ve 2024-2025 yılları arasında tamamlanacak. Öğretmenlerimiz proje ile Siber Güvenlik, Bilinçli İnternet ve Teknoloji kullanımı konularında derinlemesine eğitimler alarak ve aktiviteler yaparak mesleki becerilerini geliştirecekler. Proje sonuna kadar okulumuzdan yaklaşık 10 öğretmenimiz yurt dışı hareketliliklere katılma fırsatı bulacaklar. Projenin yazım aşamasında üstün gayret gösteren okulumuz Bilişim Teknoloji Öğretmeni Ümit Karaduman’a teşekkürlerimi sunuyorum ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Okulun elde ettiği başarı büyük takdir toplarken 10 öğretmenin yurt dışı harekeketliliklere katılma fırsatı elde etmeleri sevinç yarattı. Öğretmenler bu sayede kendilerini geliştirme fırsatı da elde edecekler.