Kütahya Gediz'de 3 bin kişiye istihdam için eğitim programı başladı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde dev yatırımla hayata geçirilen fabrika için eğitim süreci başladı.
Kütahya Gediz'de 3 bin kişiye istihdam için eğitim programı başladı

Kütahya'ya bağlı olan Gediz ilçesinde Organize Sanayi Bölgesine yapılan dev yatırım sonrası firmada ilk etapta çalışacak olan 160 kişilik grup eğitim için Kütahya’ya gönderildi. Kablo firması tarafından mülakatla ilk etapta 160 kişi belirlenmişti.

Bu kişiler için işe alım süreci eğitim programı ile başlatıldı. Eğitim programını tamamlayan 160 kişilik ekipte yer alan kişiler istihdam edilecek. Ardından kademeli olarak toplam 3 bin kişinin istihdam edileceği fabrika bölgede yer alan büyük bir istihdam açığını kapatmış olacak.

KÜTAHYA'DA İŞE ALIM İÇİN EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI!

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesine yapılan dev yatırım sonrası firmada ilk etapta çalışacak olan 160 kişilik grup eğitim için Kütahya’ya gönderildi. Geçtiğimiz Ekim ayı sonunda Gediz’e yatırım gerçekleştiren kablo firmasına Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile çalışacak vatandaşların başvuruları alınmıştı.

gediz-1.jpg

Yapılan mülakatlar sonucu belirlenen ilk etapta 160 kişilik grup Kütahya’da 1 aylık eğitim sonrası Gediz’de açılacak olan tesislerde işbaşı yapacaklar. İş başvuruları ile ilgilenen ve bu yatırımın Gediz’e yapılmasında büyük emek harcayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, “İş başvurusu yapan ve mülakatlar sonucu belirlenen 160 kişilik işçi ekibini firmanın Kütahya’da bulunan fabrikasına eğitim için gönderdik.

Bu ekip 1 ay boyunca eğitim alacak.Eğitime giden ekip usta öğretici olduktan ve Gediz’de üretim faaliyetinin başlaması sonrasında havuzda oluşan bin 500 kişilik iş talepleri değerlendirilecek. 3-4 aylık zaman diliminde grup grup işe alımlar başlayacak. Bu dönemde 800 civarında personel alımı gerçekleşecek. Firma 2025 yılına kadar 3 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor” ifadelerini kullanarak işe alımların devam edeceğini dile getirdi. 1 aylık eğitime katılacak olan 160 kişinin heyecanı ise kameralara yansıdı.